Как помага маслото от черен дроб на треска

Маслото от черен дроб на треска е много полезно. Може да се намери, както като течно масло, така и под формата на капсули. Като цяло това е една чудесна хранителна добавка. Рибеното масло винаги е държало първенството по ползи за организма. То е богато на хранителни вещества, като например:

– Витамин А помага за поддържане на здрава имунна система, помага на организма да устои на бактериални и вирусни инфекции, както е и от полза при превенция на зрението и за здрава кожа.

– Витамин D помага за поддържането на здрави и силни кости.

kapsuli– Омега-3 мастни киселини, имат противовъзпалителни свойства, които помагат за облекчаване на симптомите на артрит, подобряване на мозъчната функция, намаляване на стреса, за предотвратяване на алергии, облекчаване на астмата и ще помогнат с проблеми с обучението и поведенческите разстройства, включително и синдром на биполярно разстройство

– Ейкозапентаенова киселина е чудесно средство за сърдечно-съдовата система и помага за намаляване на възпалението в целия организъм. Също така действа като естествен антидепресант.

– Докозахексаенова киселина е мастна киселина, която е от жизненоважно значение за добро зрение, здрава нервна система и здрава кожа.

Според проучвания, само една-две чаени лъжички на ден, може да бъде мощно профилактично средство срещу такива сериозни заболявания, като рак, диабет, артрит, мускулно-скелетни болки, проблеми с бъбреците, и висок холестерол. Ако имате болки в костите и в мускулите, то това е почти сигурен знак, че имате ниски нива на витами Д. Многобройни проучвания са показали, че от 1 до 2 супени лъжици масло от черен дроб на треска дневно може да увеличи нивата на витамин D в организма, което помага за подобряване на мускулната сила и намаляване на болките в мускулите.

Прием на 1 до 2 супени лъжици масло от черен дроб на треска всеки ден може значително да подобри сърдечната функция, която помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания. Маслото също така може да подобри състоянието при сърдечни заболявания, дори и след сърдечен удар и след сърдечна операция. Това се дължи на омега-3 мастните киселини, които подобряват състоянието на артериите.

Мастните киселини в маслото от черен дроб на треска могат да намалят количеството на лошия холестерол в тялото ни. Просто средство за защита е да се консумират 1-2 чаени лъжички масло от черен дроб на треска дневно.

Как помага маслото от черен дроб на треска
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *