Как помага маслото от черен дроб на треска

Маслото от черен дроб на треска е много полезно. Може да се намери, както като течно масло, така и под формата на капсули. Като цяло това е една чудесна хранителна добавка. Рибеното масло винаги е държало първенството по ползи за организма. То е богато на хранителни вещества, като например:

Демир бозан билки за бъбреци

– Витамин А помага за поддържане на здрава имунна система, помага на организма да устои на бактериални и вирусни инфекции, както е и от полза при превенция на зрението и за здрава кожа.

– Витамин D помага за поддържането на здрави и силни кости.

kapsuli– Омега-3 мастни киселини, имат противовъзпалителни свойства, които помагат за облекчаване на симптомите на артрит, подобряване на мозъчната функция, намаляване на стреса, за предотвратяване на алергии, облекчаване на астмата и ще помогнат с проблеми с обучението и поведенческите разстройства, включително и синдром на биполярно разстройство

– Ейкозапентаенова киселина е чудесно средство за сърдечно-съдовата система и помага за намаляване на възпалението в целия организъм. Също така действа като естествен антидепресант.

– Докозахексаенова киселина е мастна киселина, която е от жизненоважно значение за добро зрение, здрава нервна система и здрава кожа.

Според проучвания, само една-две чаени лъжички на ден, може да бъде мощно профилактично средство срещу такива сериозни заболявания, като рак, диабет, артрит, мускулно-скелетни болки, проблеми с бъбреците, и висок холестерол. Ако имате болки в костите и в мускулите, то това е почти сигурен знак, че имате ниски нива на витами Д. Многобройни проучвания са показали, че от 1 до 2 супени лъжици масло от черен дроб на треска дневно може да увеличи нивата на витамин D в организма, което помага за подобряване на мускулната сила и намаляване на болките в мускулите.

Прием на 1 до 2 супени лъжици масло от черен дроб на треска всеки ден може значително да подобри сърдечната функция, която помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания. Маслото също така може да подобри състоянието при сърдечни заболявания, дори и след сърдечен удар и след сърдечна операция. Това се дължи на омега-3 мастните киселини, които подобряват състоянието на артериите.

Мастните киселини в маслото от черен дроб на треска могат да намалят количеството на лошия холестерол в тялото ни. Просто средство за защита е да се консумират 1-2 чаени лъжички масло от черен дроб на треска дневно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *