Какви са симптомите на различните болести

Наблюдавайте внимателно реакциите на тялото, защото то винаги подсказва каква болест предстои, а това ще ми помогне да вземете мерки на време. В случай, че забележите грапавини по ноктите, спукани вени, цепят ви се устните, лош дъх, сърбят ви краката и други, знайте че нещо не е наред и трябва да се погрижите за това. Днес ще се опитаме да представим повечето симптоми на най-честите болести, за да можете да реагирате на време.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

silna-migrena1. В случай, че имате неприятен мирис в устата и лош дъх значи вие имате проблем със жлъчката. Все пак е редно да кажем, че този симптом най-често се проявява при проблеми в зъбната кухина, така че е добре преди всичко да посетите зъболекарски кабинет. Все пак причината за лошия ви дъх може да се дължи на кариес или възпаление на венците. След като посетите стоматолога и в устната ви кухина всичко е добре, значи симптома на неприятен мирис в устата се дължи на друго заболяване, а именно проблеми с жлъчните пътища и стомаха.

2. В случай, че доста често изпитвате сърбежи по краката си това може би значи, че имате проблем с вените и е редно да се погрижите за това. Знайте, че честите сърбежи по краката са неизбежни с напредването на възрастта, защото кожата става все по суха и е добре да използвате предназначените лосиони за омазняване на кожата. Когато обаче тези сърбежи станат нетърпими и дори неприятни и дразнещи задължително се обърнете към лекар, защото най-вероятно имате проблеми с вените. Най-често проблема с разширените вени се проявява със сърбеж по кокалчета на глезените, така че не чакайте последния момент, а вървете на лекар и изпреварете заболяването. Нека специалиста, който сте избрали да прегледа проходимостта на кръвоносните ви съдове с ултразвук.

3. В случай, че по лицето ви се появят червени венички, това най-често е знак за проблеми с кръвното налягане. Разбира се е нормално след като сте спортували вие да имате зачервяване на кожата на лицето, но ако тя не придобие нормалния си цвят това трябва да ви насочи на мисълта, че имате проблем. Куперозата представлява нарушено кръвообращение на кожата на лицето или по просто казано веничките на лицето ви не могат да се свият обратно. Това е един от симптомите, които ще ви подскажат, че вие имате високо кръвно налягане, а другия е спуканите кръвоносни съдове в очите. Знайте, че диабета в ранен стадии може да предизвика високо кръвно налягане.

4. В повечето случай ( най-често при жените) изтощената коса се дължи на честите изправяния, къдрения, смяна на цвета и други подобни процедури. Все пак не подценявайте случаите, в които косата ви е постоянно безжизнена, защото по този начин тя ви подсказва, че имате хормонални проблеми. Ако косата ви е суха тя ви дава знак за проблем с щитовидната жлеза. Ролята на щитовидната жлеза в организма е да регулира обмяната на веществата, а чрез изтощената коса тя казва, че не произвежда достатъчно хормони.

5. В случай, че имате изпъкнали места по ноктите трябва да знаете, че това е знак за проблем с червата. За да се видоизменят ноктите е нужно доста време и в самото начало вие дори може да не забележите. Все пак следете дали този симптом е на лице, защото той може да ви подскаже за възпалителен процес в червата. Възпалението може да се дължи на това, че кислорода, който достига до кръвта е твърде малко. Ако това е проблема ноктите и кожата ви със сигурност ще придобият синкав оттенък.

6. В случай, че устните ви се цепят по ъгълчетата може да ви наведе до мисълта, че организма ви се нуждае от още желязо. Самите цепнатини болят и зарастват много бавно, не пренебрегвайте симптома, защото смятате, че това е просто изпръхване. Ако това явление е доста често срещано при вас трябва да знаете, че в организма ви няма нужното количество минерали и витамини. Този симптом може да ви подскаже да се храните по-често с млечни продукти, защото от там ще си набавите нужното желязо и витамина B12. Трябва да ви информираме, че цепнатите ъгълчета на устните ви могат да се опитват да ви кажат, че имате проблем с херпесни вируси, определени бактерии или ин­фекции с гъбички.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *