Какво вместо бонбони в менюто на децата?

Едва ли има родител, който да не се е сблъсквал с проблема за здравословното хранене на детето или децата си. И колкото и да се опитваме да направим привлекателни здравословните храни, понякога те просто губят по точки от бонбоните пред малчуганите. Особено с онези техни лъскави опаковки.

download (1)Но може да приложите малък трик, ако не искате детето ви постоянно да протяга ръце към сладкишите по витрините на магазините. А и благодарение на който може поне малко да намалим изкуствените подсладители, консерванти и оцветители в менюто им.

Вместо обичайното пакетче бонбони, им купете пакетче сушени плодове. За разлика от сладкишите, те съдържат достатъчно количество витамини и естествени захари, необходими за здравето на детето. Сладки са като бонбоните, но не така вредни.

Освен това цената им в никакъв случай не е по-висока от тази на бонбоните. Някои от тях са и по-евтини. Дъвчат се лесно и са много полезни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Какво вместо бонбони в менюто на децата?

  1. Страхотно предложение, но за съжаление не е сигурно, че изобщо ще намалим изкуствените консерванти и оцветители в менюто на децата си, тъй като много сушени плодове са третирани с голямо количество такива!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *