Камъните и тяхната вълшебна сила

Скъпоценни или полускъпоценни, камъните винаги са били обект на изследване – как действат на човека, на неговото здраве, на живота му и др. В действителност има наука, която смята, че заобикалянето на даден човек с определен тип камъни играе голяма роля в нашия живот. Ето значението на някои от тях за нас:

“Фигурин

минерали-турмалинАметист

Аметистът е ка­мъкът на новата любов. Според различни източници се смята, че ако влюбен във вас ви подари аметист, то той ще предизвика вашата любов към него. Поднесен в семейния живот, камъкът може да донесе покой и блаженство. Като талисман стимулира духовното издигане и творческото вдъхновение на човека. Налаган върху слънчевия сплит, той помага при хранителни натравяния и стомашни киселини. Аметист у дома пречиства чудесно атмосферата. Като амулет предпазва от пиянство и злоупотреба с дрога, съхранява паметта и прогонва лошите мисли. Сложен под възглавницата, носи хубави сънища. Най-подходящ е за зодия Риби.

Сапфир

Сапфирите са камъните на вер­ността. Но ако се счупи, сапфи­рът трябва да се върне на онзи, който го е подарил, в противен случай неговата магия се разваля. Това е камък, който помага на екстрасензорните възприятия. Според науката за камъните, сапфирът оказва силен стимул в цялостното функциониране на организма, пречиства и регулира кръвообръщението, а понякога действа и като възбудително средство. Най-добър е за родените през април и септември.

Турмалин

Турмалинът сти­мулира прямо­тата и честно­стта. Може да го намерите в почти всички цветове. Смята се, че действа лечебно на повечето ментални заболявания. Розовият турмалин например спомага за изобилието в дома, синият участва в трансфера на енергия, когато се постави върху слънчевия сплит. Черният турмалин ни връща към материалното и защи­тава тялото от постъпващите чужди влияния. Най-силно въздейства върху Скорпион и Рак, но при Козирог и Дева няма никакво влияние.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *