Перде на очите? Излекувайте го с билки!

Пердето обикновено се появява на едното око, но в повeчето случаи засяга и двете

Пердето или катаракта е забулване на лещата на окото, вселдствие на което достъпът на светлина намалява и с удебеляване на преградата постепенно зрението намалява или напълно изчезва. Пердето обикновено се появява на едното око, но в повeчето случаи засяга и двете.

Билките в помощ на очите ни!

За щастие, катарактата не е особенно сериозно очно заболяване и народната медицина ни е дарила с начин да се преборим с него. Билка.инфо ви предлага следните две билкови рецепти, които са доказали своята ефективност чрез многократната си употреба.

Начин на приготвяне и употреба – вземат се 60 г пчелен мед и се смесват със 150 мл преварена топла вода. Всяка вечер с пипета се капват 3 – 4 капки в очите, докато оздравеят напълно.

За да се постигне оптимален ефект е желателно горната рецепта да се комбинира с тази:

Начин на приготвяне и употреба – Преварява се 250 мл вода и в нея се разтваря 1 ч.л. мед. Окото се потапя в чашка за промиване на очите. Банята трае 1 мин. Прави се сутрин и вечер. Едновременно с медената баня се пие отвара от 400 мл вода и по 1 с.л. живовляк и очанка. Билките се заливат с кипяща вода и се варят на тих огън 10 мин. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно 20 мин. преди ядене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *