Киселини в стомаха и кашлица се побеждават с ябълков оцет

Кашлица, киселини в стомаха, болно гърло, уморени крака, болки в ушите, гъбички на краката, подут корем, лош дъх и хълцане можете да облекчите само с помощта на натуралния ябълков оцет.

Това са заболявания с разнообразен характер, но лечението им може да бъде само с една съставка и това е ябълков оцет. Може и да ви се струва малко нелогично, но в ябълковия оцет има наличието на толкова много все полезни за здравето вещества, че те могат да се преборят с всяко заболяване, което изброихме. Остава само да ви издаден „тайните“ рецепти на народната медицина с този така полезен ябълков оцет, за да се излекувате.

“Фигурин

Ябълков оцет при уморени крака – Нужен ви е един малък леген, в който ще налеете хладка вода и в нея ще добавите 1 чаена чашка ябълков оцет. Натопете уморените крака в легена и постойте така 15 минути. Легнете да си починете без да изплаквате краката си.

Кашлица и киселини - никакъв проблем за ябълковия оцет

Кашлица и киселини – никакъв проблем за ябълковия оцет

Лечебната сила на ябълковия оцет срещу упоритата кашлица – тук на помощ ще дойде и меда. Напълнете една чаша от кафе до половината с натурален мед и в него добавете 4 лъжици за супа от ябълковия оцет. Упоритата кашлица ще бъде сразена, като консумирате една лъжица от сместа, но не бързайте да преглъщате. Оставете лечебната смес да се разтопи в устата ви, за да се отървете един път завинаги от тази дразнеща кашлица.

Болките в ушите спират с помощта на ябълков оцет – в купа смесете равни количества ябълков оцет и вода. Сложете получилата се смес на котлона и я загрейте на него. Отварата се използва за направата на парна баня на ухото, което ви боли. Парната баня трябва да трае около 3 минути и да се прави 3-4 пъти на ден.

Премахвате киселините в стомаха само с ябълков оцет – всичко е много простичко, за целта в чаша с вода сложете една мъничка чаена лъжичка оцет. Пийте течността докато консумирате храната си.

Борбата с гъбички по краката никога не е била по-лесна – вземете памучен тампон и го потопете в ябълковия оцет. После мажете с него засегнатите места. Можете да си направите смес от вода и оцет в равни количества. В нея потопете чифт чорапи и ги обуйте на краката си. Отгоре задължително обуйте още един чифт вълнени чорапи и прекарайте 3 часа така.

Подутия корем също спада с незаменимата помощ на ябълковия оцет – в 1 литър гореща вода разтворете 1/2 литър ябълков оцет. В този разтвор натопете памучна кърпа и я изцедете колкото да не капе. Направете компрес върху стомаха, докато сте в легнало положение. Когато кърпата изсъхне можете да повторите процедурата, ако все още имате нужда.

Лошият дъх се изпарява за миг – в чаша топла вода разтворете малка лъжичка предназначена за чай с ябълков оцет. С този разтвор плакнете устата си всяка сутрин и лошият дъх ще остане само спомен.

Хълцате и не можете да спрете, използвайте ябълков оцет – вземете от захарницата чаена лъжичка захар и в нея капнете 3 капки от натуралния ябълков оцет. Хапнете си тази смес и хълцането ще спре.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *