Книги, които ще ни научат как да постигнем душевно спокойствие

Душевното спокойствие е ключов и истински важен компонент от нашето цялостно здраве и благополучие.

Колкото по-добре успяваме да съхраним своя вътрешен свят, толкова по-добре бихме отговорили на предизвикателствата на външния такъв. Животът днес ни подлага на опасни количества стрес, а търсенето на душевен мир би трябвало да е приоритет на всеки един от нас.

“Фигурин

В този материал ще ви представим осем интересни книги, които биха спомогнали за нашето душевно пречистване. Всяка една от тях е различна сама по себе си, но несъмнено криеща ценна информация и техники, с които да усъвършенстваме себе си. Крайно време е да спрем просто да колекционираме цитати от книги, а да започнем да разбираме и да се учим от същите тези книги.

“Бъди центърът на своята вселена”

Стояна Нацева е един от българските автори, които навлизат смело във все по-популярния литературен жанр на личностното самоусъвършенстване. Тя е основател на “Академия Щастлив живот” и един от хората, които опитват да мотивират и вдъхновят останалите да живеят по-добре и по-приятно.

“Бъди центърът на своята вселена” е книга, която ще ви помогне да промените начина си на мислене по положителен начин и да започнете да приемате себе си. Специално място е отредено и на проблема с негативните хора около нас, с които неизбежно трябва да се научим да се справяме.

“Събуди сиянието в теб”

Дорийн Върчу е световно известен автор на бестселъри, но и със солидно образование в сферата на психологията. Занимава се с т.нар. “ангелска терапия”, парапсихология и ясновидство. Работи като терапевт и изпитва сериозен интерес към силата на числата и тяхното значение.

В “Събуди сиянието в теб” Дорийн Върчу ще ви помогне да определите вашия “драма коефициент”. Или иначе казано – степента, до която успявате да се справяте със стреса. Книгата е наръчник за окончателна победа над негативизма и възстановяване на вътрешния мир.

“Малка книга за икигай”

Японският светоглед и начин на мислене не винаги е лесен за разбиране, но веднъж докосвайки се до вътрешния свят на тези наистина необикновени хора, ние бихме могли да научим много от тях. В “Малка книга за икигай” известният японски изследовател Кен Моги ни помага да попием от мъдростта на Страната на изгряващото слънце, създавайки мост между читателя и вълнуващата японска душевност.

“Икигай” е дума, която японците използват почти всеки ден, макар и в различен контекст. Понякога за големи неща, а понякога – за по-малки. Някои японисти смятат, че именно “икигай” е тайната на просволутото японско дълголетие. Тази дума няма конкретно речниково значение, но сме сигурни, че прочитайки тази книга, вие сами ще добиете своята собствена представа за “икигай”.

“Медитацията. Стъпка по стъпка”

Медитацията е сред най-добрите, известни на човечеството начини, по които бихте могли да се докоснете до своя вътрешен свят и да откриете съвсем нови душевни хоризонти пред себе си. Стига да знаете как да медитирате, тези моменти на съвършен вътрешен мир могат да намалят стреса и да ви трансформират в по-щастливи и удовлетворени от живота хора.

“Медитацията. Стъпка по стъпка” е самоучител по медитация във формата “стъпка по стъпка”. За да изпълнявате възможно най-правилно посочените техники, на ваше разположение има над 250 илюстрации, даващи точни и ясни инструкции. Авторът Дориел Хол е йогин, вдъхновен от учението на древния мъдрец Патанджали, а в своята книга тя ще ви подготви както физически, така и психически за изкуството на медитацията.

“Заслужавам най-доброто”

02 книги за душевно спокойствиеНезависимо как и по какъв начин гоним целите си, в крайна сметка всички хора се стремим към едно и също нещо – да бъдем щастливи. С времето обаче осъзнаваме, че това е колкото просто, толкова и трудно за постигане. Вместо всекидневно да срещаме щастливи хора, все по-често попадаме на такива, които се чувстват неудовлетворени и дори нещастни от битието си.

В “Заслужавам най-доброто” психологът Лучия Джованини ни предлага инструкции за извървяване на четиридесет етапа, които биха ни отвели до позитивна промяна в живота и мирогледа ни. Време е да бъдем щастливи! Ако търсите подходящи книги за дома, които винаги да са ви подръка, това е едно наистина добро предложение.

“Изкуството да създаваме спомени”

След като предизвика истински фурор с книгата си “Малък наръчник по хюга”, Майк Викинг се завръща с ново предложение. В “Изкуството да създаваме спомени” той ни помага да осъзнаем създаването и запазването на хубави спомени като важен компонент от човешкото щастие.

Майк Викинг е изпълнителен директор на Института за изследване на щастието, като той работи неуморно в изследването на тази върховна и тъй желана от хората емоция. Ако сте в търсене на интересни книги, свързани с човешките емоции и стремеж към търсене на щастие, определено пробвайте тази.

“Правилата на мисленето”

Ричард Темплар е известен британски автор на книги за самоусъвършенстване, който смята, че съществува подобен феномен като “Правила на мисленето”. В своите книги той е категоричен, че тяхното овладяване би могло да ни помогне да взимаме по-добри решения, да се справяме по-лесно с проблемите си и да функционираме оптимално добре под напрежение. В “Правилата на мисленето” Темплар ни предлага иновативен коктейл от принципи, които биха могли да ни превърнат в по-добри хора.

“Изкуството да бъдеш несъвършена”

“Изкуството да бъдеш несъвършена” е една необикновена книга, която препоръчваме на всяка съвременна жена, търпяща стигмата на очакванията към нежния пол в днешно време. Ако ви е писнало постоянно да чувате каква трябва да бъдете, защо трябва да бъдете точно такава и какво означава да сте успешна, есетата на Шона Никуист ще ви помогнат да се отървете от товара на живота в рамки и да започнете да живеете по-семпло, но и по-смислено. И да осъзнаете най-важното – не е нужно да бъдете съвършена, за да бъдете щастлива.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *