Кога да се разкрасяваме според лунните цикли

Лунният цикъл и неговите фази могат да ни бъдат ефикасен ориентир за това кога и как да се разкрасяваме. Учени са доказали много отдавна, че като цяло Луната особено силно влияе на нецния пол. Ние ви предлагаме практични съвети относно красотата и фазите на небесното тяло.

framar_lunna_dietaПърва четвърт

Първата четвърт на Луната е малко страшна за дамите, защото тя предразполага към напълняване и задържане на течности в тялото. Ето защо това е периодът, през който е нужно да предпочитаме преди всичко здравословни храни, в това число салати без много мазнина, никакви мазни храни и меса, никакво пържене. Може да не вечерята или просто да я замените с чаша чай. Абсолютно благотворно по това време се повлиява кожата от подхранваща маска преди лягане. Първата лунна четвърт е и много подходящо време за йога, активен спорт и дори малко фитнес. Тогава мускулната маса се трупа по-успешно, а зоните, които искате да изгладите по тялото се променят без особено големи усилия.

Демир бозан билки за бъбреци

Пълнолуние

Това е най-доброто време за релакс. Опънатите ви нерви ще бъдат изгладени, ако успеете да си вземете една ароматна вана. Именно през този период на Луната спокойствието се връща най-добре чрез ароматерапия. Има едно условие обаче – водата не бива да е по-студена от телесната ви температура. Освен това пълнолунието е и времето, когато можете да промените външния си вид.

Новолуние

Това е денят, в който ще се почувстате разтоварени и отпочинали. Именно днес е времето за една плодова диета – ще усетите нейния благотворен ефект. Изхвърлените токсини също са повече, отколкото през друг ден. Но новолунието е и времето, когато най-често ни се цепят ноктите, стават по-крехки, ето защо е нужно да се погрижите за тях.

Последна четвърт

Махнете всичко, което ви пречи точно сега. Сега е времето да отидете на козметик, за да почистите пъпките и черните точки. Сега е времето да посетите педикюр. Сега точно антицелулитният крем ще премахне повече мастни натрупвания. Отидете на кола-маска, епилация или просто обръснете излишно окосмените части – ще растат по-бавно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *