Кога можем да си помогнем с ароматерапия – 1 част

Етеричните масла, които се съдържат в растенията, влияят благотворно на нервната система. Ароматерапията ни помага да се справим и премахнем негативните емоции, като по този начин постигаме душевна хармония. Твърди се дори, че ароматерапията “изглажда” и отрицателните страни на характера. Видовете етерични масла са много, но ние ще видим кои са най-често използваните.

ароматерапияЛайката, градинския чай, розата и розмарина помагат срещу стрес. Ако не можете да се справите със стреса и той се натрупва във вас, имунната ви система отслабва, а това може да доведе до редица заболявания. Тези етерични масла ще ви помогнат да възстановите съпротивителните сили на организма. За да получите по-бърз ефект вдишайте избрания аромат направо от флакона.

Ароматът на мушкато, лайка или сандалово дърво ще ви избави от нощните кошмари. Можете да ги използвате и като масло за отпускащ масаж, а също можете да добавите няколко капки в ароматична лампа.

Лавандула, босилек или мента повлияват срещу страх. Когато изпитвате тревога преди изпит или пътуване само 2-3 капки от избраното масло ще ви помогнат. Същият ефект оказва и комбинация от аромат на мед, роза и кедър.

Успокояващо действие в случаите на раздразнение притежават маслата на мушкатото, розата, кедъра и маточината. Ако пък искате да създадете интимна атмосфера ги смесете с няколко капки масло от пачули или иланг-иланг.

Демир бозан билки за бъбреци

От депресията ще ви извадят ароматите на мушкато, жасмин, лавандула, маточина, роза, хилядолистник, теменужка, иланг-иланг, лимон или кедър. Който и аромат да изберете той ще ви помогне да си възвърнете увереността в себе си. Условието е да се вдишва редовно и доста продължително време.

Избавете се от своята нерешителност и прекалено дългите размисли, които нарушават спокойствието ви с маслата от евкалипт, кипарис и конски босилек. С ароматите на ригана и розмарина пък ще си помогнете за укрепване на характера.

Най-доброто средство за премахване на умората е етеричното масло от розмарин. Няколко капки, добавени към водата на ваната стимулират нервната система и подобряват кръвообращението. Също добре повлияват и ароматите на босилек, карамфил, иланг-иланг и майорана.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *