Кои напитки ще ни разхладят през лятото?

Пиете ли студена бира по време на летните жеги? Тогава ще ви препоръчаме веднага да престанете. Защото това е най-лошото, което можете да направите. Студените напитки не са никак полезни всъщност. Ако се чудите какво може да ви спаси все пак от жегите, ще ви кажем, че това е нещо банално – вода с лимон на стайна температура. Тя ще ви направи много по-жизнени и енергични от ледените чайове и сокове. И освен, че утолява чудесно жаждата, регулира водно-солевия баланс в тялото и помага за подобряването на терморегулацията в горещите дни. Ако пиете по 2 -2,5 литра вода с лимон на ден, ще бедете свежи, отпочинали и ще се спасите от дехидратация. Друго, което може да направи водата още по-приятна на вкус и по-свежа е тънки парченца краставица. Добре е да е минерална или поне филтриран, не от чешмата и в никакъв случай газирана.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Cool-and-healthy-drinks-for-summerОсвен обаче вода можете да предпочетете и други напитки, разнообразявайки деня си. Например с чай. Както може да си помислите, чай не се пие само през зимата. Схващането е погрешно, но вероятно идва от факта, че през зимата е студено, и затова трябва да се сгреем. Истината е, че топлият чай през горещия летен ден ще ви освежи и охлади, колкото и да не ви се вярва. Специалистите го препоръчват като напитка номер 1 за летните жеги. Можете да го пиете топъл или студен, но не леден. Съдържанието на витамин Р в чая подобрява функциите на кръвоносните съдове, а черният съдържа кофеин, което го прави още по-освежителен. Вместо кафе, пийте черен чай, тъй като кафето дехидратира.

Също така и киселото мляко под формата на айран, таратор, мляко с плодове – все чудесни начини за спасяване в жегата. Освен, че ще утолите жаждата си, че се почувствате и по-свежи и енергични, а и дори ще се заситите и няма да ядете много.

Други алтернативи са доматеният сок, зареждащ тялото с много антиоксиданти, сок от грейпфрут, понижаващ лошия холестерол и…горещ шоколад. Вярвате или не, обаче от него може да пиете и в жегите, защото подобрява общия тонус, но не му добавяйте захар.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *