Кокосово масло за кадифена кожа

Ето с тази изпитана рецепта ще придобиете желаната визия и мекота

Средствата, които жените прилагат за косата си, са толкова разнообразни, колкото е цветен и разнообразен светът. Основната тайна на таитянките – смятани за едни от най-красивите жени в света, е кокосовото масло. Начинът на приготвянето му отнема седмици, но резултатът явно си струва. Ето как са го приготвяли – срязва се орехът на две половини, а ядката се настъргва на люспи. С това съдържание двете половинки се притискат здраво една към друга. Заравят се за две седмици в пясък, а след това са го потапяли в студените води на потока за една нощ. На сутринта в ореха вече имало обезмаслени стърготини и втвърдено и изключително витаминозно кокосово масло. Черупките са се използвали за кутия, като тялото и косите жените мажели всеки ден след измиване.

Кокосово масло за кадифена кожа!

Кокосово масло за кадифена кожа!

Ние от Билка.инфо сме наясно с абсурдността да се опитваме да пресъздаден съвсем точно, техният начин на приготвяне, затова и ви предлагаме доста осъвременен и олекотен начин на приготвяне.

Начин на приготвяне и употреба – необходими са ни 2 – 3 кокосови ореха. Настъргваме ядките, заливаме ги с кокосовото мляко и ги оставяме на слаба фурна за през нощта, за да се извлече всичко от ореха. Сутринта можем да ги смелим с миксер (пасатор), като преди това отсипем отделената течност. Получената каша се залива с малко вода и се оставя отново във фурната за една нощ. Прецеждаме и изтискваме през марля. Цялата събрана течност се съхранява в хладилник, като когато маслото се втвърди, водата се изхвърля. Може да се смесва с какаово или бадемово масло, за да не е прекалено твърдо. Маже се косата и тялото след всяко измиване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *