Кола маска с натурални продукти

Болшинството от жените се обезкосмяват на всички възможни места. Все повече мъже (волю-неволю) също почистват окосмяването си. Разбира се бръсненето е най-лесният вариант, но пък за сметка на това е краткотраен. Същото е и с депилиращите продукти. Най-ефикасният метод е епилацията и сега ние ще ви кажем рецепта, по която да си приготвите кола маска вкъщи. Само внимавайте много първия път, за да не се изгорите и най-добре опитайте първо върху крак, а не направо върху най-нежните места.

кола маскаВ подходящ съд изсипете 2 чаши захар, 1 чаша вода и 1 чаша лимонов сок. Сложете на котлона, за да се разтопи, като бъркате постоянно, докато се получи карамелен цвят и лепкава консистенция. Можете да проверите дали лепне с дървена шпатула, а не с пръсти. Когато сместа е готова, оставете я малко да се охлади (целта е да не се изгорите, когато се намажете) и започнете с обезкосмяването.

Намажете тънка ивица кола маска по посока на растежа на косъмчетата. Върху нея залепете ивица плат (от чаршаф или тениска). Притиснете, за да се залепи и след това с рязко движение отлепете по посока обратна на растежа на косъма.

За същата процедура можете да използвате и пчелен мед. Загрейте, бъркайте 3-4 мин. на слаб котлон, докато потъмнее и кола маската е готова.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *