Компрес с извара за зачервено гърло

Във времето на простудните състояния и заболявания сме. Поради това е добре да търсим не само лекарствата, но и природни средства, с които да се справим с неприятния бодеж в гърлото и кашлицата.

1143341167610aa17b0813233fe82d99403e41Състоянията на възпалено гърло и кашлица, вследствие от простудни заболявания, се повлияват добре от поставянето на компреси на гърдите. Особено ефективен се явява този метод при деца, тъй като те трудно поемат лекарства, а и е по-добре да ги лекуваме по-щадящо.

“Фигурин

Ето защо може да направите компрес с извара, който ще помогне да облекчаването на болките. Стоплете малко изварата, и докато е топла, я наложете на тензух, като я направите на слой с дебелина около 1 см.

Поставяте компреса върху гърлото или пък гърдите на детето, след което слагате отгоре найлонов плик, сакче или просто кухненско фолио, като стягате плътно към компреса. Над него слагате подходяща кърпа. Може и шал, целта е да задържа топлината за по-дълго време. Неговото действие е точно осем часа.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Компрес с извара за зачервено гърло

  1. Не знам какво действие има изварата ,но съм го изпробвала това лечение и то при доста остра ангина.Нямах никакви пари за лекарства ,но в хладилника имах вече вкиснато прясно мляко-домашно.Забърках изварата и за два дни заедно с гаргара от чай и сода детето започна да преглъща без болка и налепите изчезнаха.Ако не беше такава ситуацията с паричките сигурно е ,че нямаше да се пробвам.НО ТО ПЪК ВЗЕ ,ЧЕ ПОДЕЙСТВА.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *