Копривната треска има лек с тази рецепта!

Облекчете симптомите на копривната треска с тази билкова рецепта

Копривната треска или уртикария е едно от най-често срещаните алергични заболявания на кожата. Засяга лица във всякакви възрасти, които имат повишена чувствителност спрямо дразнители от най-разнообразно естество. Статистиката сочи, че 20% от всички хора ще развият уртикария в някакъв момент от живота си. Уртикарията се среща по-често при жените, отколкото при мъжете.

Облекчете симптомите на копривната треска с тази билкова рецепта!

Облекчете симптомите на копривната треска с тази билкова рецепта!

Симптомите на копривната треска се изразяват в леко повишаване на температурата, безсъние, треска, безпокойство, отпадналост, повръщане и диария. Накрая се появява и характерният за уртикарията белезникавочервен обрив, който прилича на опарване от коприва или ухапване от дървеница. Големината на обрива варира от половин до пет и повече сантиметра.

Билка.инфо ви предлага тази доказала своята ефективност билкова рецепта, с чиято помощ ще облекчите симптомите на копривната треска.

Начин на приготвяне и употреба – смесват се 40 г листа от коприва, 40 г стръкове хвощ, 40 г стръкове камшик, 40 г стръкове бяло подъбиче, 40 г стръкове живовлек и 100 г корени от сарсапарила. 2 супени лъжици от билката се слагат в 600 мл вода. Ври 10 минути. Пие се по 100 мл 4 пъти дневно. За да се получи оптимален ефект външно мястото да се търка със залените обривки на плода на ореха вечер или да се маже с разтвор от пчелен клей 30% в 96° спирт.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *