Кориандър и водорасли за детоксикация

Един от най-бързите начини да прочистим организма си е да заложим на така нареченото хелатиране с кориандър, водорасли и специална – алфа-липоева киселина. Тези три съставки са изключително важни за нашият организъм твърдят специалистите. Методът дава уникалната възможност да се уловят токсините в тялото, в това число и тежките метали, след което се отстраняват от тялото. Но проблемът е, че ако не се отстранят, а само се уловят, токсините може да се разсеят в самия организъм и да натровят още повече вътрешните ни органи.

“Демир

кориандърТакъв ефект може да имат и бързите диети, при коит0 се свалят много килограми за кратко време. Докато намалява обема си, мастната тъкан излъчва тези токсини. Много е важно да се знае къде точно отиват тези токсини. 

Кориандърът например е едно уникално растение, което има невероятното свойство да усеща като магнит къде се намират токсините и да ги привличат. Друго такова растение е спирулината, която притежава специфична структура, която от своя страна дава възможност на такива киселини, като алфа-липоевата заедно с кориандърът да абсорбира токсините и да ги изхвърли от организма.

Друг много лесен и общодостъпен начин да бъде пречистен целия организъм е да се правят редовно физически упражнения и изобщо да има движение. Това, което правят упражненията е да активизират целия организъм, муслулите и да изпомпят междуклетъчните течнот и заедно с тях и токсините. Естествено само онези, които не са здрави фиксирани в клетките. Активният спорт може да ни помогне да изкараме замърсителите от лимфата, където са се натрупали, а оттам да отидат и към такива системи като кръвоносната, бъбреците, черния дроб и разбира се жлъчката.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *