Козметика от природата за чудни устни

Устните, както и всяка друга част от нашето тяло имат нужда от постоянна поддръжка и качествени козметика, за да се чувстват и изглеждат добре. Предлагаме ви няколко домашни средства, които ще ги направят изкусителни и невероятно меки.

14254_bigКиселомлечни продукти – Кожата на устните е нежна и поради това реагира на всякакви отклонения в околната среда или пък на вътрешните органи. Най-често те реагират с повишена сухост, напукване, ранички в ъгълчетата. За да предотв­ратите появата им, полезно е да пиете повече течности и да употребявате про­дукти, богати на витамини от група В. Особено полезни за тази цел ще ви бъдат кисело млечните продукти и сиренето, защото в тях се съдържат микро­елементи и витамини A, В2, В12. Маските от извара, каймак и сметана прекрасно подхран­ват, разглаждат кожата на устните и й прида­ват свежест.

Скраб от извара. Към чаена лъжичка извара до­бавете чаена лъжичка мед и сол на върха на ножа. Разбъркайте и нанесете маската на устните. Кога­то тя засъхне, махнете я с памучен тампон, ма­сажирайки леко кожата.

“Демир

Сметанова маска. Смесете чаена лъжич­ка сметана със същото количество нарязан наситно магданоз. Добавете няколко капки зехтин, разбъркайте добре и нанесете на уст­ните. След 15 минути отмийте маската с топла вода.

Зехтин и мед

Тези двете съставки са просто шампиони що се отнася до подхранването на устните. А и помагат при лющене.

Маслен компрес. Сложете на устните си напое­на с горещ зехтин марля. Покривате отгоре с хартия и плътен плат, за да може да се задържи по-дълго време топлината. След 15 минути може да махнете комреса и да изплакнете устните си с топла вода.

Мед. Смесете чаена лъжичка мед с жълтък. Разбъркайте добре и ги загрейте на парна баня. Получената смес нанесете на устните и след 5-7 минути я отмийте с памучен тампон, напоен с топла во­да. Повторете процедурата 2-3 пъти.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *