Красива със зехтин

Библията казва, че клонката от маслина е символ на мира, ново начало и надежда за бъдещето. Но освен от това, още от древността, маслиновото масло се е използвало като средство за масаж на кожата, за нейното омекотяване, за масаж на ставите, и е един основен козметичен про­дукт. Много от маските и кремовете със зехтин могат да се при­готвят и в домашни условия.

Демир бозан билки за бъбреци

lekuvane-zehtinЕто три изпитани рецепти със зехтин, които ще ви направят по-красиви и здрави.

Здрави нокти: На водна баня се варят 200 мл зехтин, както и 20 листенца от маслина, може да ги намерите в аптеките. Варите за около 20 минути. След като свалите от огъня, оставете да престои така шест часа. След това вече може да ползвате. Един път в седмицата потапяйте за 15 минути пръстите си в един буркан с тази смес. Ноктите ще станат здрави и лъскави.

За косопад: Преварете на водна баня зехтин и всяка вечер, в следващите десет вечери, втривайте от него в корените на косата. След това завивате с плътна кърпа и спите така. На сутринта се измива с омекотяващ шампоан.

Мека кожа със зехтин: Използвайте зехтин вместо крем, който ще ви помогне да се сдобиете с красива, мека и здрава кожа. Преди това преварете малко зехтин на водна баня, после капнете в него малко капки бадемово масло в едно бурканче.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *