Красиви с продукти от нашата кухня!

Всичко, от което се нуждаете, за да сте кра­сиви, е във вашата кухня! Ето кои са продуктите, които ако използвате често определено ще ви помогнат да изглеждате красива и поддържана.

krasiva-macka-tqlo1Зехтин за нежни ръце: Ако ръцете ви не изглеждат твърде добре и имат нужда от специална грижа, вместо да отделите много пари за козметика, по-добре затоплете една купичка зехтин на водна баня и ги потопете вътре за 10 минути. Извадете ги и с лек масаж в посока към китките втрийте маз­нината в кожата и нок­тите. Остатъците по­пийте с кърпичка или салфетка. Още по-добър ефект ще получите, ако сложите найлонови ръка­вици и прекарате така цялата нощ.

Демир бозан билки за бъбреци

Краставица за свежо лице – Стегната кожа на лицето можете да получите и с няколко обелки от краставица, не е задължително да правите сложнми процедури. Сложете от обелките само на най-чувствителните места от лицето. В краставицата се съдържат ценни ми­нерални вещес­тва, благот­ворна за кожата влага. 10 ми­нути са доста­тъчни маската да подейства. След това нат­рийте цялото лице с нови ре­зенчета крас­тавица.

Замразен грах бори отоците – След бурна нощ не всеки изглежда перфектно. Но пък ако сложите дълбоко замразен пакет грах от фризера, пресипете малко количество тензух и го наложите на лицето, тогава кожата и очите ви ще са отново сияйни и блестящи. За­дръжте 5 минути.

Лимон като пилинг – Киселият плод е особено , богат на витамин С, антиоксидант е, което означава, че убива свободните радикали и е страхотно средство срещу стрес. Отвън той действа като пилинг за кожата. Разрежете 1 ли­мон на половинки и нат­рийте с него лактите. След това намажете, дебел слой крем.

Студено мляко освежава уморените очи – Натопете тампони за почистване на грим в изцедено прясно мляко, изтискайте ги внимателно и ги наложете на очите. Останете така в покой за 15 минути. Охлаждащият ефект на маската намалява подутините, протеините на млякото се грижат за нежната кожа.

Кисело мляко за съблазнително деколте – Само с един пръст кисело мляко, нанесен на деколтето ще направи кожата невероятна. Преди това я почистете добре. След това си легнете удобно и постойте така 20-на минути. Отстранете продукта с кърпа, напоена с хладка вода. Маската успокоява изглажда и подхранва кожата.

Пухкава яйчена пяна за стресираната кожа – Разбийте един белтък на пяна и добавете 2-3 ч. л. течна сметана, като продължи­те да бъркате. Нанесете смес­та на лицето и шията, като предварително почистите доб­ре кожата. След 8 мину­ти отмийте с хладка во­да. Резултатът е свежа и стегната кожа.

Мед за красива коса – По един невероятен начин медът придава блясък на сухата коса. За въпросната маска ви трябват разбити два жълтъка и смесени с 2 ч. л. мед и 2 ч. л. зехтин. След като добре я объркате, я втрийте във влажната измита коса. После я увийте в найлон. След 30 минути изплакнете обил­но.

Утайка от кафе за гладки ръце – Ако усещате, че ръцете ви имат нужда от пилинг, просто ги натрийте с нея. Изп­лакнете с хладка вода и намажете с крем.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *