Кръвно налягане се нормализира със слънчогледови семки

Слънчогледовите семки са един много лековит продукт, който се използва за намаляване на високото кръвно налягане при хипертонични кризи, за успокояване на нервната система при слаб стрес и за подобряване на кръвообращението.

Всяка една от съставките, които са в тях могат да ни помогнат да нормализираме кръвното си налягане, а това може само да въздейства на организма положително, защото така „поправяме“ цялостното си здравословно състояние. Когато слънчогледовите семки са узрели, но са в сурово състояние те притежават изобилие от микроелементи и витамини, които носят ползи за човека. В тях се съдържат полезния магнезий, нужния калций, цинк и калий, а всеки организъм има потребност от тях, за да функционира правилно. Известно е, че калият и магнезият са главните съставки за възстановяването на функциите на сърцето. Калцият, който присъства в суровите слънчогледови семки заздравява костите, а цинкът предотвратява появата на акне по лицето.slunshogledovi semki

“Демир

Хипертоничните кризи, които се получават при рязко повишаване на кръвното налягане могат да се преодолеят по-лесно само с приема на една отвара, която се приготвя от слънчогледови семки, които са в млечна зрялост. Нужен ви е един половин литров буркан, който да напълните със семките, но помнете, че е нужно да са в млечна зрялост. После цялото количество семки изсипвате в голям емайлиран съд, защото, към тях ще добавим 2 литра питейна вода. Докато кипне течността, огънят може да е по-силен, но после намалете и оставете да къкри бавно в течение на 2 часа. Преди прием тази лечебна отвара от слънчогледовите семки, трябва да се прецеди. Изстине ли вече е готова за пиене. Всеки ден трябва да изпивате по 1 чаша от нея.

Течността не се приема на един път, пиете по няколко глътки през целия ден докато отварата свърши. Ефективността от лечебната отвара от слънчогледови семки ще е максимална, ако я приемате 14 дена. После си починете 5 дена и ако има нужда си пригответе още една доза и продължете лечението.

Направени са и редица проучвания, които показват, че чопленето на семки успешно успокоява нервната система и така можете да преодолеете слаби кризи и стрес. Факт е, че когато чоплим семките със зъби вредим на емайла им, така че използвайте ръцете си за да ги обелите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *