Кога да си вземем крем против бръчки?

Всяка от любимите ви козметични марки има дневен и нощен крем.

Знаете ли обаче как да си изберете анти-ейдж крем за лице и кога е правилно да започнете да го използвате? Отговорът е много прост – избирате доказани марки и стартирате, когато кожата ви има нужда.

“Фигурин

Анти ейдж кремовете са разпределени според възрастта на дамите, които ще ги ползват. В аптеките можете да намерите такива за 25+, за 35+ и тъй нататък до 65+. Това че някои серии започват от възраст преди 30 години по никакъв начин не означава, че на 25-я си рожден ден трябва да хукнете да си купувате. Ако водите изцяло здравословен начин на живот и се грижите за това да сте добре хидратирана, няма нужда от паника. Наблюдавайте опасните зони, където за пръв път се появяват бръчки и чак когато забележите такива, прибегнете към анти ейдж кремовете.

Нормално е да започнете да ползвате козметика, която забавя стареенето, след 30-ата си годишнина. Макар всичко да е строго индивидуално, някъде по това време започват да настъпват промени, свързани със стареенето. Те се състоят най-вече в намаляване на някои функции на кожата – производство на колаген, хиалуронова киселина, еластин и други важни вещества, които иначе й придават здрав и младежки вид. Тогава и водата в епидермиса започва да се възвръща по-трудно.

Всички тези фактори водят но нараняване и отпускане на кожата. Под влиянието на външни фактори може да се появи възрастово акне, суха кожа, лющене и други проблеми. В още по-напреднала възраст се появяват и петната, с които е още по-трудно да се справите. Те са свързани с нарушена пигментация под влиянието на слънчевите лъчи и генетичната предразположеност.

Когато избирате крем за лице против бръчки, търсете продукти, които действат положително в повече от една насока. Задължително взимайте кремове на доверени брандове, които дълбоко хидратират и подхранват кожата. Избягвайте тези, които съдържат спирт или алкохол – те изсушават кожата. Могат временно да решат проблеми като акне, но след спирането на употребата им, кожата ще стане в още по-лошо състояние.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *