Крем против болка от люти чушки и алое

Рецептата на крем против болка се приготвя от сок на алое вера и люти чушки, като трябва да сте наясно, че ефекта от него е доста силен и по всичко прилича на местна упойка.

Болката ще изчезне много бързо благодарение на веществата, които се съдържат в лютите чушки и алоето. Те са едни признати лечители още от преди много години и можем да се доверим на целебната им сила. В лютите чушки се съдържа веществото капсацин, което е известно със своята обезболяваща сили и точно то играе важна роля за спирането на силната болка. Алое верата пък оказва положително въздействие на кожата, като я овлажнява и омекотява.krem

Можете да си приготвите крема, като си набавите чист сок от алое вера, като нужното количество за една доза е 200 грама. Количеството на лютите чушки, които ще вложим е неопределено. Трябва да прибавяте докато бъркате непрекъснато и получите розов отенък на крема.

Количество сок от алое вера се присипва в подходящ съд, а червените люти чушки ще измиете добре и ще отстраните само дръжките им. Върху дъска нарежете червените люти чушлета на много ситни парченца и не отстранявайте семките им. Прибавете ги към сока от алое вера и бъркайте. Когато получите розов отенък на крема срещу болка спрете да добавяте от нарязаните люти червени чушлета.

Демир бозан билки за бъбреци

Полученият крем се прибира в стъклено бурканче и се използва при нужда, като се намазва засегнатото място. В случай че болката е много силна и искате да вцепените засегнатото място намажете обилно, за да можете да постигнете желания ефект.

Ако използвате лечебния крем за пръв път е добре да тествате кожата за алергии към вещетвата, които съдържа. За целта намажете с крема малък участък от кожата и изчакайте 24 часа. В случай че няма зачервено, възпаление или оток, значи организма ви го приема благоприятно.

Започнете ли употребата му и започнете да чувствате парене на кожата трябва да намалите количество за намазване на засегнатите места.

Препоръчваме да използвате ръкавици когато използвате крема и внимавайте от него да не попадне в очите. При всяко нанасяне на обезболяващия крем измивайте ръцете си много добре.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *