Ларингитът се лекува с тези билки!

Изпитани билкови рецепти помагат да си върнете гласа

Ларингитът често се появява вследствие възпаление на горните дихателни пътища, пренапрягане на гласните струни или инфекция. Доста често хората могат да объркат ларингита с обикновенни болки в гърлото, но това е така понеже той се проявява с пресипналост или пълна загуба на глас. Ларингитът се проявява най-често в две форми – остро (краткотрайно) или хронично (дълготрайно).

“Фигурин
Изпитани билкови рецепти помагат да си върнете гласа!

Изпитани билкови рецепти помагат да си върнете гласа!

Едни от основните признаци на хроничния ларингит са вирусна инфекция, болки при дишане, подути лимфни възли или симптоми, подобни при грип.

Билка.инфо ви предлага следните изпитани билкови рецепти, с чиято помощ бъро ще си върнете изгубният глас и ще се преборите с неприятното възпаление.

Начин на приготвяне и употреба – 1 супена лъжица лайка се кисне в 300 мл вряща вода и се прицежда (за пиене и за гаргари); за инхалаци – в 400 мл вода, загрята до кипване, се кисне 1 супена лъжица лайка, 1 супена лъжица мед и 2 чаени лъжички сода за хляб. Болният вдишва парите за 15 – 20 минути 1 – 2 пъти на ден, като е желателно да го прави през фуния.

Начин на приготвяне и употреба – изчистват се и се наразвят или смачкват няколко скилидки чесън и се смесват с мед. Взима се на гладно по 1 чаена лъжичка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *