Лечебната сила на вкусното и ароматно грозде

Скоро лозите ще окичат с ароматно грозде и ще можем да си похапваме плода, но защо и да не се възползваме от неговата лечебна сила, която може да ни направи по-красиви и по-здрави.

Чрез консумация на грозде ще ви набавите енергия, защото в него има богато съдържание на ценни за организма ни съставки. В плода има витамини, ензими и минерали, които ще стимулират функциите на организма и ще спомогнат за по-бързото изгаряне на мазнините. Благодарение на антиоксидантните си свойства този плод ни помага да пречистим тялото от натрупалите се в него вредни токсини. Консумацията на грозде подпомага за правилното функциониране на черния дроб, дебелото черво и бъбреците, а това ви гарантира едно доста добро здравословно състояние. Тези органи играят важна роля за цялостно ни здраве, така че ако изпълняват своите функции правилно вие сте предпазени от редица заболявания. Консумацията на грозде ще ни направи и по-млади и красиви, защото веществата в плода стимулират създаването на нови клетки. Ароматното грозде е много полезно за косата и ноктите, като по-здрави. Гроздето присъства в народната медицина от векове и се използва за лечение на заболявания на дихателните пътища, защото спомага отхрачването.maska ot grozde

“Фигурин

Ето и няколко рецепти, които да използвате, за да подобрите здравето си и да възвърнете красотата си.
Почистването на лицето и възвръщането на блясъка му изглежда, като детска игра щом използвате вкусния и ароматен плод. Знаем, че когато станете сутрин нямате време за процедури, за почистване на лицето, затова днес ще ви представим един доста бърз метод, който ще възвърне младостта ви, ако го прилагане всяка сутрин. Благодарение на гроздето кожата ви ще стане мека, нежна, красива и пълна с „енергия“. Когато станете от сън просто премахнете ципата на няколко гроздови зърна и намажете кожата на лицето. След няколко минути измийте кожата с малко топла вода и бъдете сигурни, че тази процедура ще тонизира, защото в гроздето има редица полезни вещества, които ще се погрижат за това.

Ако имате малко повече свободно време си направете маска за лице от пресни гроздови зърна. Отстранете тяхната ципа и ги нарежете на малки и тънки кръгчета. Поставете ги върху лицето и след 15 минути ги махнете. Изплакнете лицето си със студена вода. Тази маска също не е толкова трудна и не изисква чак толкова много време, а продукта за изпълнението и е лесно достъпен. Ако изпробвате можете само да се радвате, защото положителния ефект от нея е гарантиран.

Не бива да се плашите, ако имате целулит, защото лозовите листа ще ви помогнат да го премахнете от тялото си. Не е сложно да си направите отвара от лозови листа, така че да започваме. Трябват ви само 20 лозови листа, които ще измиете добре под течаща вода. След това ги поставете в съд и ги залейте с 1 литър вряща вода. Оставете да се варят на котлона за 20 минути. След изстиването на отварата прецедете. Изпийте цялото количество от нея, като я приемате през целия ден.

Ваната от лозови листа ще ви зареди с енергия, ще окаже благоприятно въздействие на кожата ви и ще укрепи добре стените на кръвоносните съдове. Откъснете 10-12 листа от лозата и ги измийте хубаво. После само ги потопете в топлата вода на ваната ви и оставете на тях да свършат всичко останало.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *