Лечебни рецепти с червена боровинка

Червена боровинка е един вечно зелен храст, който е издръжлив на студ, така че температурите с минус не го плашат, а плодовете му са доста вкусни.

Червената боровинка изобилства от полезни за организма свойства и с нея има доста рецепти, които се прилагат за лечение, но днес ние ще изброим само някои от тях. Нейната лечебна сила се бори успешно с заболявания на пикочните пътища и бъбреците, ревматизъм, грип, запек, главоболие, бронхит, стоматит, язва и още много други.

Демир бозан билки за бъбреци

В къщи си пригответе една от тези отвари, в случай, че сте засегнати от изброените заболявания:chervena borovinka

1. В случай, че страдате от заболявания на черния дроб или бъбреците използвайте следната запарка за лечение: заливате с 100 милилитра вряла вода 10 грама от листата на лековитото растение. Преди прецеждане е нужно листата да киснат 2 часа. Запарката, която приготвихте без да влагате много усилия се пие 4 пъти в деня. Осъществявайте нейния прием преди да консумирате основната храна. Изпивате по 1 супена лъжица на всеки един прием, който правите.

2. В случай, че ви мъчи главоболие, настина ли сте в следствие на променливото време и чувствате слабост, която ви пречи да вършите ежедневната си работа използвайте малките плодчета на червената боровинка, за да подобрите здравословното си състояние. Изцеждате сок от боровинките в размер на 50 милилитра. Преварете на котлона вода и изчакайте тя да се охлади. След това сложете 150 милилитра от преварената вода към сока, който изцедихте. Ако вкусът на отварата не ви допада особено използвайте лъжичка мед, за да я подсладите. От нея приемайте 3 пъти на ден, като нужното количество сок на всеки прием е 100 милилитра.

3. Избавете се от чернодробните и бъбречните заболявания с извлек от малките червени плодчета. За да го приготвите са ви нужни 200 грама червени боровинки. Поставяте ги в гевгир или друг съд, който е подходящ и ги залейте с вряща вода. На котлона сложете вода и я прибавете и след като тя се охлади добавете червените плодчета. Оставете се за период от 6 часа. Накрая е нужно просто да прецедите. Приемайте от приготвената в домашни условия лечебна отвара 3 пъти на ден по 100 милилитра.

Консумацията на пресни плодове от червена боровинка се препоръчва силно, защото веществата, които имат в състава си спомагат за подобряване на зрението. Пенето на пресен сок от боровинки също носи ползи на тялото.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *