Лечебни рецепти с мед за всяка болежка

Медът е един от универсалните лечебни средства, които всеки задължително трябва да има в дома си. Това е естественият антибиотик, който ще ни спаси от настинка, от гърло или дори от по-сериозни болести, например на сърцето. За да бъде нашият сърдечен ритъм в норма, трябва да следваме някои указания. Или да си направим някои рецепти. Нормално сърдечната дейност се характеризира с определен, правилен и постоянен ритъм на съкращения на сърдечния мускул. Честотата на сърдечните съкращения се променя с възрастта. При новородени деца тя е средно 140 удара в минута, при 16-18-годишни – 67 удара в минута, при 47-годишни лица – 72 удара в минута, у по-възрастни – 80-84 удара в минута. Средната честота у възрастни е 60-80 удара в минута.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

DetoxMassage_KonturWellКогато са налице нарушения в сърдечния ритъм, тогава имаме налице и аритмии. Ако сърдечната честота при възрастен индивид се повиши с над 100 удара в минута и равномерен правилен ритъм на сърцето се говори за синусва тахикардия. При забавяне на сърдечната дейност под 60 удара в минута и правилен ритъм се говори за синусова брадикардия.

Нека да видим няколко рецепти с мед, които ще помогнат на сърцето ви да влезе в ритъм:

При тахикардия
Три пъти на ден, сутрин, обед и вечер, болният трябва да взема по 1 ч.л. чист пчелен мед (разтворен в една винена чаша вода) и 20 капки от следната смес: 20 г чиста валерианова тинктура, 2 г тинктура от глогов цвят, 20 г розова вода, камфор на прах и 10 капки ментови капки (олеум).
Десет минути след като се вземат капките, се изпива и една винена чашка със следната билкова отвара: по 100 г исландски лишей, бъзов цвят, буков мъх, плодове на глог, мащерка, балканска чубрица и синя тинтява. Всички тези билки смесваме добре. Вземат се две супени лъжици от тази смес, слагат се и три листа от лимон, 3 зърна карамфил и се запарва с 500 г вряща вода и варим на тих огън 10 минути. След като изстине отварата се прецежда.

Два часа след храна сутрин, обед и вечер да се дава на болния по 1 с.л. от следната смес: 500 г чист пчелен мед, 20 ядки от кайсии (счукани или смлени), 20 зелени листа с дръжките от индрише (счукани на кашица), 1 с.л. канела на прах, четири смлени лимона с корите без семките.

При брадикардия
Сутрин, обед и вечер на болния да се дава по 1 винена чаша вода с 1 ч.л. чист пчелен мед и 15-20 капки настойка от 30 г борови връхчета и 150 г чиста сливова ракия, сложена в подходящ стъклен съд, престояла на слънце или до печка 10 дни. Освен това сутрин, обед и вечер, може да се приема по една супена лъжица от следната билкова смес: 250 г чист пчелен мед, 4 месести лимона се нарязват на парчета и се варят в 1 л вода, докато станат на кашица, прибавят се още 500 г ситно смлени орехи ядки и 250 г сусамов тахан. Всичко се разбърква, докато стане еднородна смес.

При аритмия
Сутрин, обед и вечер, половин час преди ядене, болният да взима по 1 с.л. от следната смес: 500 г чист нектарен мед, 12 зелени листа от индрише, 20 ядки от сладки бадеми и 10 ядки от праскови, 3 месести лимона, смлени на ситно заедно с корите без семките, една чаена лъжичка канела на прах и по 12 г чиста валерианова тинктура и тинктура от глогов цвят.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *