Лечение на алкохолизъм с билки

Бухалчест плаун се казва билката, която може да излекува хора страдащи от алкохолизъм.

Тази чудодейна билка можете да откриете над 1600 метра надморска височина в Стара планина, Рила, Родопи и Пирин планина. В народната медицина за лечебни цели се използват надземните части на растението.

Билката е многогодишна, а стъблото и е тънко и дълго около 1 метър, като пълзи по земята. Накрая на листата има бяла власинка, а те са малки само около 3 милиметра.alkoholizum

От бухалчестия плаун се приготвя лечебна отвара , с която можете да се избавите от алкохолизма. Отварата, която се приготвя от тази билка предизвиква неприятни симптоми при консумация на спиртни напитки. Изпиете ли я преди да консумирате алкохол още само при първата глътка ще ви прилошее. Другите симптоми, които предизвиква са изпотяване, треперене, слюнкоотделяне, забавено дишане и повръщане. Всеки един от тези симптоми ви кара да се чувствате зле. Приемате ли отвара от билката дори няма да си помислите за пиене на алкохол, защото всеки един от тези симптоми ще ви следва и ще предизвиква дискомфорт.

Демир бозан билки за бъбреци

Бухалчестият плаун може да използвате и за отказване на цигарите, защото тя предизвиква същите симптоми при тютюнопушене.

Силата на растението не се състои само в лечението на алкохолизъм. Тя намира приложение за лечение на екземи, сърбежи и кожни възпаления. При тези заболявания бухалчест плаун се използва за външно приложение под формата на пудра. При ревматизъм, бъбречни заболявания и чревни колити билката също може да бъде много полезна. При силни болки причинени от тези заболявания можете да използвате растението, защото то има болкоуспокояващо действие. За да се преборите с тези неприятни болки ви трябват клонки от растението, защото в тях се съдържат алкалоиди.

Успешното лечение на алкохолизъм става с прием на запарка от бухалчест плаун. Тя се приготвя лесно и бързо, като трябва към ? литър вода да прибавите 1 чаена лъжичка клонки. Препоръчително е цялото количество запарка да се приема в рамките на деня.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *