Лечение само с консумацията на един банан дневно

Безспорен факт, е че плодове оказват само благоприятно влияние върху организма, а с консумацията на един банан дневно можете да се радвате на добро здраве.

Забравете за лекарствата и въздействайте на организма с един вкусен плод, който насища, а именно банан, защото лечебното му действие е доказано. Чрез консумацията му ще си набавите нужната за деня енергия, защото този вкусен плод има витамини, фибри, захари, калций и други.

Демир бозан билки за бъбреци

Само с консумацията на един банан дневно ще подобрите функциите на храносмилателната система, а това ще ви осигури един спокоен живот, защото повече няма да ви мъчи запек и подуване на червата. Бананът е способен на всичко това, защото в него се съдържа пектин, а това вещество спомага храносмилателния процес. Благодарение на него натрупалите се в тялото метали и токсини ще бъдат изхвърлени навън.banan

Стресът е надвиснал над вас, успокойте се като си хапнете един банан и не позволявате на това заболяване на 21 век да окаже неблагоприятно въздействие на здравето ви. Ежедневния стрес, в който живеем, кара метаболизма да забърза темповете си, а това води до значителното намаляване на калций в тялото. Банана е богат източник на този минерал и изядете ли един сърдечната ви честота ще влезе в нормите.

Кръвното налягане също може да се нормализира с консумацията на един банан дневно, като е препоръчително приема му става сутрин. В повечето продукти, които се консумират ежедневно има голямо количество от минерала натрий, а калция е в минимални дози. Това нарушава кръвното налягане, а вие лесно можете да го вкарате в нормата, като изядете един банан, защото както споменахме той е източник на достатъчно количество калций.

Жените в предменструален синдром могат да успокоят емоциите и дискомфорта, които предизвиква това състояние, като си похапват по един банан на ден. Витамин Б6, който притежава плода помага се грижи за утихването на симптомите, които се предизвикват.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *