Лед срещу изгаряния?

Ако вече сте направили сефтето за тази година и сте се поопекли, вероятно може и да сте се увлякли. Мислейки какво точно да сложим на кожата, много често посягаме към първото изпречило ни се средство – ледът. Но се оказва, че той не е дълготрайно ефикасно средство срещу изгаряния. Да, ледът ще облекчи болката, защото ще свие кръвоносните съдове, но това ще стане само за малко време.

“Фигурин

oА проблемът на едно слънчево изгаряне е, че когато се приберем у дома, то се засилва. В тези случаи е по-добре да се доверим на специални дерматологични средства, които да облекчат състоянието ни, като специални дерматологични минерални води, които охлаждат и  успокояват. В случай, че все пак не разполагате с такъв готов продукт, може да се полеете с обикновена минерална вода за пиене. Помагат и спрей, пяна или крем срещу изгаряне, както и компреси с лайка или вода.

Известно народно средство е мястото да се намаже с кисело мляко, но в днешно време сигурни ли сме какво съдържа МЛЯКОТО? Във всички слу­чаи кожното изгаря­не трябва да се пре­цени от лекар, особено ако се е стигнало до мехури.

При продължи­телно излагане на слънце е важно да се поемат течности с умерена температура, за да се предотврати обезводняване. За хубав тен помагат сокът от моркови и черният чай.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *