Ленено семе лекува конюнктивит!

При децата конюнктивитът е доста често срещано заболяване

С наближаване на пролетта все повече се повишава и вероятността от възбуждане на алергиите ни. Сезонната поленова алергия, която се наблюдава през пролетта и лятото е една от основните причини, наред с домашния прах, плесента и животните за появата на конюнктивит.

“Фигурин

Конюнктивитът представлява възпаление на прозрачната мембрана, която покрива бялата част на окото и вътрешната повърхност на клепачите.

При децата Конюнктивитът е доста често срещано заболяване при децата!

При децата конюнктивитът е доста често срещано заболяване!

Почти невъзможно е да се сбърка конюнктивитът, тъй като възпалението преминава през зачервяване на окото, силно дразнене и сърбеж. За щастие, вреда за зрението ни в дългосрочен план няма, но все пак заболяването изисква консултация с очен лекар, тъй като най-често е породено от бактериална или вирусна инфекция, включително и причинители на отит, синузит или възпалено гърло. А е възможно и причините да са от рода на полово преносимите инфекции, като гонорея или хламидия. Поради относително ниските хигиенни навици на децата, то е доста често срещано при тях заболяване.

При някои от случаите на алергичен конюнктивит при децата се отчита и повишаване на телесната температура.

Билка.инфо ви предлага тази лесна за изпълнение лечебна билкова рецепта, която е доказала своята ефективност в народната ни медицина.

Начин на приготвяне – лапа от ленено семе се увива в марля и се поставя върху засегнатото око, така по два пъти на ден за около 15 минути.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *