Лесен ексфолиант за лице в студените дни

Без значение дали кожата ви е суха, мазна или комбинирана, тя има нужда от качествено хидратиране и премахване на мъртвите клетки, особено през зимния сезон. Както сигурно сте се убедили неведнъж, скъпите продукти не са гаранция за желан резултат, ето защо е време да се обърнем към домашното. Още повече, че то е по-качествено и много по-достъпно. И понеже остават още около 2-3 месеца зима и лицето ви ще има нужда от вашата помощ, ви предлагаме да отложите за малко посещенията в козметичните магазини и да се погрижите за кожата си вкъщи. Този зимен ексфолиант може да се използват 1-2 пъти в седмицата и няма да изсуши кожата ви прекомерно.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

eksfoliantСъставките му са следните:

2-3 с.л. зехтин
2 с.л. течен мед
1 ч.ч. захар на кристали

Сместа, която ще получите ще ви стигне за един месец. Добре е да бъде в хладилник, в пластмасова купичка или кутийка. Тя е перфектният ексфолиант за всеки тип кожа. Не се заблуждавайте, че зехтинът ще запуши порите ви /неговите молекули са прекалено големи/, нито че ще омазни твърде много кожата ви.

Използвайте ексфолианта предимно вечер, веднъж или два пъти в седмицата. Ако и след процедурата чувствате кожата си суха й нанесете допълнително овлажняващ крем.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *