Лесна диета с моркови

Предлагаме ви една диета за всичко почитатели на оранжевия зеленчук, който ни доставя ценни вещества и витамини. По време на тази диета няма да може да хапвате почти нищо друго освен моркови. Всички знаем, че тези свойства, които имат морковите, са първата стъпка към отслабването.

Морковите съдържат мазнини (в малки количества), въглехидрати (10%), азотни вещества, витамините A, D, E, K, PP, аскорбинова киселина, стероли и лецитин. По отношение на каротина, морковът е на второ място. Поради тази причина, морковът е отличен имуностимулатор. С помощта на чернодробните ензими, каротинът се превръща във витамин А – отличен антиоксидант. Благодарение на този витамин, в тялото спира образуването на свободни радикали, и следователно, моркови ни предпазват от заболявания на сърдечно-съдовата система, рак, атеросклероза. Морковите насърчават физическото и психическото развитие, подобряват зрението. Поради факта, че морковите съдържат голямо количество йод и фибри, те помагат да се борим с излишните килограми.

Ако сте се решили да пробвате морковетена диета, то ще трябва да ядете моркови за обяд и за вечеря. Някои хора не обичат еднообразната храна и може да ви стане малко досадно, но все пак след 4-те дни наградата няма да закъснее – 4 излишни килограма ще паднат от раз.

Морковената диета е за 3 дни, а през 4 тия ден се излиза от диетата. По време на диетата ядем 3-4 пъти на ден салата от моркови, които се подготвят следната рецепта:

1-2 моркова се рендосват и се добавя лимонов сок, малко растително масло, малко мед (обща дневна дажба не трябва да надвишава 1 супена лъжица), 1 плод (киви, ябълки, грейпфрут, нар, или портокал ). Така, това количество храна трябва да се приема в салатата за 1 път (с изключение на меда). Количество моркови – без никакви ограничения.

Сутрин можете да пиете половин чаша айрян, или мляко, или да ядете по една лъжица сметана. Това се прави, защото без такива мазнини, морковите се абсорбират много слабо. През деня се пие вода, или зелен чай (общо количество течност – най-малко 2 литра).
Захранването след морковената диета е в продължение на 1 ден. През този ден ядете същото, както и по време на диетата, но се добавят картофи и малко парче птиче месо. След този ден, няколко дни ограничете приема на мазни и сладки храни.

Лесна диета с моркови
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *