Лесни трикове за премахване на херпес

Ето няколко рецепти от нас срещу херпес, като сме допълнили статията и с ваши предложения

Всъщност херпеса е инфекциозно заболяване и се появява на лицето под формата на мехурчета, които причиняват болка и неудобство при хранене и комуникиране. За появата на тези мехурчета на устните могат да са виновни стреса и напрежението, така че се опитайте да не се притеснявате много, но това е почти невъзможно, като се има в предвид времето в което живеем. Все пак херпеса може да се появи на вашето лице, ако имунната ви система е слаба, а това най-често е след прекарано заболяване. Хормоналните промени също една от основните предпоставки за появата на инфекциозното заболяване.herpes

“Фигурин

Организма на някои хора се справя по-лесно с херпеса и тялото може да изгради имунитет срещу заболяването. При други обаче нещата не стоят така и херпеса се появява често на лицето, а това не само ни кара да се чувстваме непривлекателни, но и причинява болка.

Ето и какво да използвате, за да спрете появата или да отстраните вече появилия се херпес:

1. Сок от лимон – лимонът е известен със своите ползи за организма и може да се използва, като ефикасно средство срещу херпес. Още когато забележите лекото зачервяване по устните намажете мястото със сок от лимон. Съставките в сока ще помогнат да спрат появата на херпес.

2. Дъбови кори – те имат завидна лечебна сила и отварата от тях ще изсуши много по-бързо херпеса и той вече няма да е на вашето лице. За да постигнете главната си цел трябва да бъдете постоянни и 3 пъти на ден да намазвате засегнатото място.

3. Маточина – ще си приготвим отвара от тази билка и ще я използваме за направата на компрес. Отварата се получава, като с чаша гореща вода залеете 1 супена лъжица от лечебната маточина. Нужно е да запарите в продължение на 25 минути получилата се отвара и чак след това да я използвате. Трябва да правите компрес върху херпеса поне 2 пъти на ден, като потопите памучен тампон в отварата и го поставите върху засегнатото място. Добре е компреса да бъде оставен да действа поне 15 минути, за да се извлекат от него всички максимални ползи. Така бързо и безболезнено следите от херпеса ще бъдат заличени.

4. Сол – легнете и просто посолете с малко количество сол херпеса, за да бъде премахнат бързо.

Една изпитана рецепта:

Валентина Василева

От чист лист бяла хартия (не вестник и др под.) се оформя конус. Поставя се на гърба на порцеланова чиния (не пластмасова). Запалва се хартията от долу на горе. След изгарянето на хартията, върху чинията остава малко петънце, като клей. Докато е още топъл се нанася върху засегнатия участък.

мария иванова

от народната медицина-намажете с малко ушна кал ,от ушенцето на дедето или ваша-изпитана рецепта, с 2-3 намазвания минава

Сена Димова – Върху капачка от буркан (вътрешната страна) се изгаря 1-2 клечки кибрит! С полученият клей се маже херпеса! Малко люти ,но е търпимо .

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Лесни трикове за премахване на херпес

  1. от народната медицина-намажете с малко ушна кал ,от ушенцето на дедето или ваша-изпитана рецепта, с 2-3 намазвания минава

  2. От чист лист бяла хартия (не вестник и др под.) се оформя конус. Поставя се на гърба на порцеланова чиния (не пластмасова). Запалва се хартията от долу на горе. След изгарянето на хартията, върху чинията остава малко петънце, като клей. Докато е още топъл се нанася върху засегнатия участък.

  3. Върху капачка от буркан (вътрешната страна) се изгаря 1-2 клечки кибрит! С полученият клей се маже херпеса! Малко люти ,но е търпимо .

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *