Лесни трикове за премахването на мазоли

Мазоли са доста некрасиви и упорити кожни проблеми, срещу които понякога и скъпите медикаменти са неефикасни.

Ще ви предложим няколко изцяло натурални лека, които да пробвате в неравната борба с тях. Всъщност мазолите се появяват предимно от тесни обувки, които се трият в кожата продължително и дълго време, затова като цяло трябва да внимаваме с избора си на обувки. Колкото по- мек е мазола, толкова по- лесно можем да се отървем от него. Понякога, освен некрасив дефект, те могат да бъдат и силно болезнени. На които и съвет да се спрете, не забравяйте първо да подготвите кожата си, като накиснете мястото около мазола в гореща вода за около 20-ина минути, след което отстраните омекналата вече кожа.

Лесни трикове за премахването на мазоли

Лесни трикове за премахването на мазоли

Направете си превръзка с парче лимон, като преспивате по този начин няколко поредни вечери. Може да опитате също и с накисната в оцет люспа от червен лук, която прилагате по същия начин. След като мазола омекне, вече лесно може да бъде отстранен.

След накисването, мазола може да наложите и със настъргана черна ряпа, известна още и с противогъбичното си действие. Намажете с прополис и залепете с лейкопласт.

Може да опитате и с къшей хляб, наквасен в оцет. След като наложите върху мазола, сложете върху него парченце от памучен плат. Натопено във восък и превържете добре. Прави се веднъж дневно, няколко пъти.

Поставят се и листа от живовляк върху мазола. Закрепва се добре с бинт или лейкопласт, зависи какво позволява засегнатото място и се оставя да преседи една нощ. Живовляка се слави със заздравяващия си и успокоителен ефект. По същия начин може да действате и със силно наситнени листа от невен. Което и от двете растения да използвате, не забравяйте да измиете добре листата му, за да не се внесе някоя инфекция в тялото, през раната.

Каша от добре счукан чесън и малко мед, може да нанасяте всяка вечер, до пълно оздравяване на кожата, като покривате с лепенка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *