Лесно и качествено – красива и здрава кожа

Всяка една жена се притеснява когато има разширени пори по лицето, защото те се забелязват лесно, а доста голям проблем е заличаването им. Разбира се проблема може да се реши лесно, като го закриете с помощта на козметични продукти, с които ще се гримирате умело. Все пак внимавайте, защото този вариант не е най-удачен, той може да влоши състоянието заради съдържащите се химикали в козметичните продукти.

“Демир

8206_bigВсяка една жена с проблем на разширени пори си е закупувала почистващите продукти, които се предлагат на пазара и претендират, че с тяхна помощ порите ще се свият. Никой обаче не се замислял дали тези пори въобще могат да се свият и защо се разширяват. На тези въпроси дерматолозите могат да ви отговорят и да ви дадат информация как точно трябва да постъпите и да се грижите за кожата на лицето ви.

Всъщност порите са изключително необходими за човешкия организъм, защото с тяхна помощ мазнините се отделят от кожата ни. Най-отдолу под пората се спотайват масните жлези, които работят неуморно и синтезират мазнините. Те помагат на кожата като я защитават и подържат хидратацията.

Факт е, че хората с по-разширени пори имат мазна кожа, защото многото мазнина, която са произвели масните клетки запушва порите, а от там идват проблеми като възпаление вътре в тях. Себум се нарича секрета, който произвеждат масните жлези и когато той е прекалено много се образуват натрупвания. В резултат на това се разширяват стените на каналите на порите и поради това непрекъснато разстягане еластичността на порите намалява и са принудени да се разширят.

Не бива да се излагате и на много слънчева светлина, защото тя ще навреди на кожата на лицето ви. Слънчевата светлина има способността да наруши състоянието на колагена в кожата ви, а това от своя страна ще намали нейната еластичност. От там следва и порите на лицето ви да се разширят.

Сега ще ви преставим няколко съвета, за да подобрите състоянието на кожата на лицето си:
1. В никакъв случай не мийте лицето си повече от два пъти дневно, защото по този начин кожата ви решава, че и липсва мазнина и започва да произвежда повече. В резултат на което кожата ви ще стане много мазна, а порите ви ще се разширят.

2. Не използвайте прекалено често козметични продукти, които отстраняват горния слой клетки на кожата ви, защото тя ще се изсуши и в следствие най-вероятно ще се възпали. Тогава мастните жлези отново ще започнат да произвеждат по-голямо количество себум и от порите ще се разширят.

3. Препоръчително е всяка вечер да използвате продукти за почистване на лицето, на които основата им е ретинол. Ретинола произлиза от витамин А и ексфолира кожата от вътре. Чрез употребата на такова козметично средство се намалява производството на себум, порите се отпушват, почистват се и се свиват.

4. Никога не стискайте пъпките по лицето си, защото по този начин вие увреждате пората. Тя ще остане разширена, защото е увредена и не може да се свие обратно. За да сте сигурни, че всичко ще е наред се оставете в ръцете на дерматолог, които знае какво да прави. Той ще извърши процедурата в стерилни условия и със сигурност няма да навреди на порите ви.

5. Не забравяйте да използвате слънцезащитни продукти, защото те ще предпазят кожата ви от увреждане на колагена.

6. Доверете се на новите технологии, които се борят с разширените пори. Clearlift технологията е способна да проникне дълбоко в пората и стимулира колагена.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *