Лесно облекчаване на симптомите при астма

Астма е заболяване на бронхитите, а причините за появата и най-често са две, околна среда и генетични фактори, но с подходящата храна можете да облекчите симптомите.

Това заболяване може да бъде победено, а симптомите облекчени със силата на натуралните продукти и билките, като рецептите за лечението му ни се предлагат от народната медицина. Астмата е едно доста често срещано заболяване, което трябва да се лекува, защото симптомите, които причинява са доста неприятни. И не само това оставилите ли нещата така, това ще окаже неблагоприятно влияние върху цялостното ви здравословно състояние.zabolqvane astma

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Симптомите при астма са разнообразни и индивидуални за всеки, но тези които най-често се наблюдават са кашлица, задух, трудно поемане на въздух, болки в гърдите, хрипове и други. Има много фактори от околната среда, които повлияват на състоянието ви и го влошават, като това са промените във времето, настинка, тютюниев дим, препарати за почистване, прахове, бои и още много други.

Асмата се повлиява от рецептите на народната медицина и благодарение на нея можете да облекчите симптомите, които ви карат да се чувствате зле. Ето и какво да използвате, за да облекчите състоянието си:

Лук – всички тези полезни вещества, които се съдържат в лютивия зеленчук, който ни кара да плачем, ще облекчи симптомите, които ви измъчват. За целта сварете 2-3 глави лук и ги изяще. Разбира не на веднъж, а в рамките на деня, като се съобразявате със състоянието си, но то със сигурност то ще се подобри след консумацията на вареният лук. Лукът е дарен с противовъзпалително действие и затова има силата да намали възникналото стеснение на бронхиалните тръби.

Лютите чушка са една пикантна храна, която не допада на всеки, но хората засегнати от астма трябва да си похапват по-малко от тях. С консумацията им дихателните пътища се отварят, а слюнкоотделянето се стимулира. Така кашлицата, която е причинена от заболяването започва да намалява, а дишането се подобрява.

Всеки ден пийте поне по 600 милилитра прясно изцеден портокалов сок, защото той е източник на витамин С. спорен направените проучвания една от особеностите при астматиците е ниското ниво на витамина в организма. С 3 чаши сок на ден вие ще си набавите нужното количество.

За подобряване на състоянието ви се опитвайте да избягвате всички външни фактори, които влошават дишането ви. Пиенето на вода е много важно, така че на ден препоръчваме 2 литра.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *