Тази билкова комбинация бори АКНЕТО!

Акнето е повече психологически, отколкото медицински проблем

Акнето е сред най-разпространените кожни „болести” или по-точно страдания. Тъй като то е повече психологически, отколкото медицински проблем.

То се причинява главно от бактерии на самия носител, т.е. не е заразно заболяване и засяга стряскащите 80% от всички хора на възраст между 11 и 30 г.

Акнето

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
За красива и здрава кожа, тези билки!

За красива и здрава кожа, тези билки!

възниква най-вече на местата, където има най-голям брой мастни жлези: лицето, раменете, гърба и гърдите.

Точна и единствена причина за появата на акнето няма, но вероятните виновници са няколко: нарасналата хормонална продукция през пубертета, хормоналните промени по време на бременност или започване или спиране употребата на противозачатъчни таблетки.

Начин на приготвяне и употреба – приготвя се комбиниран чай от 20 г нарязана овесена слама и по 10 г листа теменуга и листа от джанка. Две чаени лъжици от сместа се заливат с чаена чаша студена вода, киснат 2 часа и се прибавя мед. С чая се мият болните места сутрин и вечер и отделно се мажат само с мед. Два пъти на ден се пие по 1чаша подсладен чай.

За да постигнете оптимален и бърз резултат, може да комбинирате с тази билкова рецепта.

Начин на приготвяне и употреба – правят се компреси на лицето преди лягане с памучна кърпа, натопена във вода от равни количества сварена маточина, сапуниче и черен бъз.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *