Лимонов сок при атеросклероза, главоболие и други

От дълги години лимоновия сок се използва за лечението на много болести, преди всичко ревматизъм, а в стари времена е използван и като средство против отрови и чума.

Счита се, че лимоновия сок „убива“ нитратите. Доказано е, че той влиза в силна биохимична реакция с тях, което спомага за унищожаването на токсините.

лимонВ месестата част на лимоните се съдържат лимонена киселина, плодова захар, гликоза, пектин, минерални вещества. Чрез консумацията на лимони се увеличават съпротивителните сили на организма, което го предпазва от много заболявания, най-вече инфекциозни. Лимонът е много полезен при грип, хрема, болно гърло. Консумацията на топъл чай с лимон и мед пресича болестите.

“Фигурин

Тъй като лимонът е богат на витамин С, той действа ефикасно при недостигът му в организма, при скорбут и анемия. Лимоновият сок е чудесно средство за лечение на бъбречно- каменна болест и подагра, на възпаление на стомаха и червата. Много добре повлиява също и при затлъстяване, атеросклероза и съдови заболявания.

Консумацията на лимон сутрин на гладно оказва тонизиращо въздействие на целия организъм. Освен това пречиства организма като стимулира чернодробните функции, действието на жлезите с вътрешна секреция и улеснява изхвърлянето на токсините.

Лимонът има бързо и ефикасно действие при смущения в храносмилането.

Ако се добави към чаша хладка вода помага при главоболие.

Добавен в чаша топла вода пък е добро лекарство при простуда.

Когато се консумира обилно посолен, облекчава болките в гърлото.

Прясно изцеден сок от лимон, изпит преди лягане, е ефикасно средство против безсъние.

Има силно антисептично свойство.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *