Лимонов сок за външно приложение

Лимоновият сок е ценен източник на антиоксиданти и витамин С, който самият е най-мощният антиоксидант. Освен това обаче пресният сок от лимон има и редица антисептични свойства. Както и ценни свойства срещу различните вируси.

“Фигурин

dieta-s-limonov-sok-1325-500x334Ето защо освен като вътрешно освежаващо средство, може да го ползвате и външно. Ето няколко лечебни средства за различни болежки, при които лимоновият сок може да ви помогне изключително много:

1. Запушен нос. Вместо да давате пари за капки за нос с неясен произход, по-добре си капвайте 4-5 пъти на ден пресен лимонов сок в носа, който ще помогне на носа да се отпуши при настинки.

2. Кръв от носа: Ако имате кръвотечение от носа, в проблемната ноздра се поставя малко памучно тампонче, което е напоено с лимонов сок и се оставя в носа да действа 15-20 минути. 

3. Срещу стоматит (афти): Лимоновият сок ще помогне и при тези проблеми, като и други възпалителни заболявания, особено в устната кухина. Само трябва да прибавите пресния сок от половин лимон към половин чаена чаша вода и да добавите малко мед – около чаена лъжичка. С така получения разтвор се изплаква устата няколко пъти на ден.  

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Лимонов сок за външно приложение

  1. Лимоновият сок може да се ползва и при ставни заболявания.Лимонът се реже наполовина и се съхранява в хладилник,ползва се винаги прясно изцеден сок като се нанася върху болезнените места.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *