Лимонова кора като средство за лечение на рак

Когато консумираме киселият плод ние изхвърляме ценната лимонова кора, но тя е едно от ефикасните средства, които познаваме за лечението на страховитото заболяване рак.

Сокът от пресни лимони и самата месеста част на киселия плод изобилстват от полезни за нас вещества, но в неговата кора има скрити съставки, които ще ни бъдат много необходими за лечение. В лимоновата кора се среща голямо разнообразие от ценните за организма ни витамини, като А и С, а изобилието от калций, каротон и калий могат само да бъдат в наша полза.limonova kora

“Фигурин

В лимоновата кора, обаче се съдържат още две много ценни съставки, които убиват раковите клетки. Това са лимонела и салвестрол Q 40 и тяхната сила се изразява е най-чудодейна при борбата с рак на кожата, дебелото черво и гърдата. Все пак не е казано, че трябва да лекувате само рак с лимонова кора, тя носи и още много други ползи за тялото. Консумацията на тази уж ненужна кора на киселия плод спомага за пречистването на кръвоносните съдове, успешно понижава високите нива на кръвното налягане и намалява лошия холестерол в кръвта.

Консумацията на лимоновата кора не става просто, като я обелите и да започнете да ядете, преди това трябва да премине през няколко процедури. Ето как се консумира лимонова кора, като рецептата е за 2 средно големи кисели плода: за да сте сигурни, че няма никакви полепнали мръсотии по нея я измийте с топличка вода и сапун. След измиването лимоновата кора се нарязва на мънички парченца и към тях се добавя 30 милилитра вода, която е топла. Потопени във вода лимонови кори се оставят за 12 часа. После течността се прецежда с помощта на „старата ни позната“ цетката. За да се излекувате взимайте по 2 лъжици от супа на всеки 3 часа. Продължителността на прилаганото лечение със сока от лимоновата кора не е определено, защото след като количество свърши можете да си приготвите още една доза, ако е нужно. Няма от какво да се тревожите, защото тази отвара само ще ви излекува и няма да навреди на другите ви органи.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Лимонова кора като средство за лечение на рак

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *