Лосион от лилия спира нежеланите бръчки

Той е ефикасен срещу бързото остаряване на кожата и появата на нежелани бръчки

В българската народна медицина и в частност в билковата козметика настойката от лилия заема почетно място. Тя може да се употребява през цялата година. С памуче, натопено в нея, лицето може да се изтрива по всяко време на деня.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Начин на приготвяне и употреба:

Лосион срещу бързото остаряване на кожата и появата на нежелани бръчки!

Лосион срещу бързото остаряване на кожата и появата на нежелани бръчки!

Бутилка с широко гърло или буркан с по-тясно гърло, които да бъдат от тъмно стъкло и с плътна запушалка, се напълват добре с цъфнали цветове от лилия до средата на съда. Заливат се с чист спирт два пръста над листата. От време на време настойката трябва да се разклаща. След престой от 6 седмици настойката е готова за употреба. В малка, също тъмна бутилка, се отлива по малко и се разрежда с 2 части преварена вода. Лосионът от лилия е ефикасен срещу бързото остаряване на кожата и появата на нежелани бръчки.

Останалите листа, след като се разтворят, могат да се използват с добър ефект срещу гнойни ранички по кожата и херпеси по устата. Щом се зачерви мястото, където се образува гнойната пъпчица и започне да сърби, се налага с едно от листата и силно се притиска за около 5 – 10 минути.

Неразредената част от течността има целебен ефект срещу мускулни болки след натриване на съответното място.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *