Лосион от лимон дава свежест и гладкост на кожата

Макар и все още да е студено, пролетните дни с повече слънце, не са далеч. За да бъде вашата кожа здрава, сияйна и озарена за тези топли дни, ви предлагаме един домашен лосион, който ще почисти, подхрани и озари лицето ви. Той е подходящ за комбинирана до мазна кожа и има лимон.

Демир бозан билки за бъбреци

И тъй като лимонът има свойството да привлича слънчевите лъчи и би могъл да доведе до неприятно слънчево изгаряне, го използвайте не преди, а след излагане на слънце. Можете да използвате продукта до 2-3 пъти седмично, като го втривате в кожата с масажни движения не по-малко от 5 и не повече от 10 минути. Лосионът не е траен затова, ако ви остане количество за повторна употреба го съхранявайте задължително в хладилник.

limoniТрябват ви следните:

1 с.л. царевично брашно
1 с.л. прясно настъргана кора от лимон
2 с.л. фино смлени овесени ядки
1 ч.л. розова вода (или само вода)
1 с.л. сок от лимон
2 с.л. натурално кисело мляко

Смесете на едно царевичното брашно, кората от лимон и овесеното брашно. Добавете розовата вода, киселото мляко и лимоновия сок и бъркайте до получаване на кремообразна смес. Втрийте сместа в кожата на лицето си с леки, кръгообразни, масажиращи движения. 

Задължително да се избягват участъците около очите и устните, заради по-тънкия си тургур и чувствителност.  Изплакнете с топла вода, подсушете с хавлия и нанесете слой овлажняващ крем за лице.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *