Лосион от метличина успокоява възпалените очи и кожа

След дългото стоене пред компютъра или под влиянието на други фактори, очите могат да се възпалят. Това предизвиква неприятни усещания, като дразнене, сълзене, а дори и болка. Вижте няколко народни средства, които ще ви помогнат да успокоите възпалените очи.

“Фигурин

Лосионът от метличина е много добро народно средство при зачервени очи и подути клепачи. 1 шепа цветове от метличина се заливат с 1 чаша вряла дестилирана вода. Варят 2 мин., след което се изчаква отварата да изстине. Прецежда се и в течността се напояват памучни тампони, които се поставят като компреси върху клепачите за 15 мин. Така приготвения лосион може да се използва и за обтриване на кожата на лицето.

възпалени очиБилката очанка е друго средство, успокояващо зачервените очи. Направете чай от 2 супени лъжици очанка и 2 чаши вода и го оставете да изстине. Напоете памучни тампони в отварата и направете компрес на очите за 10 минути.

Кръгчета студена краставица, поставени на очите свиват капилярите в и около тях. Тази процедура премахва зачервяването, а също и тъмните кръгове, ако имате такива.

За същата цел можете да използвате и кръгчета студен картоф. Приложението и действието му е също като на краставицата.

Млякото също може да ви помогне да успокоите възпалението. Натопете два памучни тампона и ги поставете на очите за 10 мин.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *