Срещу косопад използвайте люти чушки

Забравете за скъпите препарати, които се продават срещу косопад, защото можете да го спрете само с помощта на люти чушки.

Все пак с употребата на тази рецепта трябва да се внимава и да се спазват точно мерките, защото в противен случай може да се достигне до неблагоприятен ефект. Не бива да използвате тинктурата от люти чушки в случай, че сте имате алергии към съставките, които включва. При използване на по-голямо количество от препоръчваното може да се появи пърхот, кожата на косата да изсъхне или да се предизвика изгаряне.

Изпробвате ли тази рецепта срещу косопад ще се изумите от силата на лютите чушки. Освен, че косопада ще спре косата ви ще се заздрави и ще заблести.luti 4uschki

Пригответе тинктура от люти чушки у дома ето така: стрийте на прах една червена люта чушка. Прибавете една супена лъжица, която има малко връх към 100 грама чиста водка. Водката можете да замените и с 90 градусов чист спирт. Комбинираните съставки трябва да се поставят в стъклен съд и да се затворят добре. Прибирате сместа на тъмно място и я изваждате след 3 седмици. така приготвената тинктура не бива да използвате самостоятелно и да нанасяте върху косата. В случай, че не желаете да използвате спирт или водка можете да ги замените с зехтин, но трябва да знаете, че тогава ефекта от тинктурата е по-бавен.

“Фигурин

За да си приготвите рецептата, която ще спре косопада трябва да смесите 1 супена лъжица от тинктурата, която вече сте приготвили с 1 супена лъжица рациново масло. По желание можете да замените рациновото масло с зехтин. Разбъркайте така комбинираните съставки и втрийте цялата смес в корените. Оставете маската да действа 1 час и след това изплакнете косата.

Прилагайте маската веднъж седмично, за да може да спрете косопада. От вас се иска малко търпение, защото процедурата се прилага до напълното спиране на падането на косата. Чакането ще си заслужава, защото отново ще възвърнете гъстотата и блясъка на косата ви, което ще ви прави още по-привлекателни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *