Малки трикове за бели зъби

Красивата усмивка е задължителна за всеки уважаващ себе си човек. За да постигнем това е нужно да имаме здрави и хубави зъби, а за целта е нужно да полагаме грижи за тях. Едно от нещата, които трябва да правим е да почистваме зъбите си от налепите, образуващи се по тях. Ето как можете да направите това в домашни условия:

– към една лъжичка мед добавете една лъжичка фина сол и търкайте зъбите си веднъж седмично. Тази процедура е ефикасна и срещу зъбен камък.

усмивка– веднъж седмично (не по-често) почиствайте зъбите си със сода бикарбонат, като процедурата не бива да е твърде продължителна, тъй катоможете да увредите емайла на зъбите.

– изстискайте сока от един лимон и добавете същото количество вода. Потопете четката за зъби да поеме от сместа. След което търкайте с нея зъбите си. Можете да жабурите с течността. Тази процедура може да правите сутрин или вечер.

– всяка сутрин жабурете устата с една лъжичка зехтин. Той разяжда наслагванията по зъбите и освен това създава около тях тънка предпазна обвивка, която възпрепятства полепването на вредни частици.

Имайте предвид, че снежно белите зъби, които виждаме по телевизията са просто трик. Също така е много вероятно жълтия цвят на зъбите да се  предава по наследство. В такъв случай може да ви помогне само професионалното избелване, като след това трябва да избягвате цигарите и кафето, които са главните виновници за пожълтяването на зъбите.

Малки трикове за бели зъби
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *