Малки трикове за бели зъби

Красивата усмивка е задължителна за всеки уважаващ себе си човек. За да постигнем това е нужно да имаме здрави и хубави зъби, а за целта е нужно да полагаме грижи за тях. Едно от нещата, които трябва да правим е да почистваме зъбите си от налепите, образуващи се по тях. Ето как можете да направите това в домашни условия:

“Фигурин

– към една лъжичка мед добавете една лъжичка фина сол и търкайте зъбите си веднъж седмично. Тази процедура е ефикасна и срещу зъбен камък.

усмивка– веднъж седмично (не по-често) почиствайте зъбите си със сода бикарбонат, като процедурата не бива да е твърде продължителна, тъй катоможете да увредите емайла на зъбите.

– изстискайте сока от един лимон и добавете същото количество вода. Потопете четката за зъби да поеме от сместа. След което търкайте с нея зъбите си. Можете да жабурите с течността. Тази процедура може да правите сутрин или вечер.

– всяка сутрин жабурете устата с една лъжичка зехтин. Той разяжда наслагванията по зъбите и освен това създава около тях тънка предпазна обвивка, която възпрепятства полепването на вредни частици.

Имайте предвид, че снежно белите зъби, които виждаме по телевизията са просто трик. Също така е много вероятно жълтия цвят на зъбите да се  предава по наследство. В такъв случай може да ви помогне само професионалното избелване, като след това трябва да избягвате цигарите и кафето, които са главните виновници за пожълтяването на зъбите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *