Маски и как да ги ползваме

Има различни видове маски, които се прилагат според това какъв е точния тип на кожата, върху която се прилагат. На практика това озна­чава, че и на мазната ко­жа понякога можете да сложите хидратантна маска, ако е дехидратирана. Върху сухата кожа веднъж на три месеца се нанася регенерираща маска, която стяга, из­лющва стария слой, та­ка че обновената кожа след това по-лесно попи­ва кремовете. Предлагаме ви няколко правила, които е добре да знаете, за да получите една красива и нежна кожа на лицето.

“Фигурин

maska-za-lice11. Никога не нанасяйте на суха кожа стягащи маски със силно антибактериално действие. По-добре е да изберете хидра­тантна или подхранваща маска.

2. За мазната кожа не е подходяща подхранващата маска, предпочитайте хидратантната.

3. Маската за стягане на кожата не трябва да се ползва повече от три път в седмицата. Ако имате нормална кожа, дори е достатъчно и два пъти седмично да я използвате.

4. Маските могат да се комбинират особено, кога­то сте със смесена кожа – в средата на лицето стя­гаща, а на бузите хидратантна.

5. Маски могат да се из­ползват от 15-годишна възраст. От 20-ата година е задължително – ако се пренебрегват, това е вече небрежност. Минимумът е хидратантна и антистресова маска веднъж месечно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *