Маските са подходящи не само за лице

Когато чуете думата маска в повечето случай я свързвате с прилагателните имена, като избелваща, подхранваща, овлажняваща, почистваща, но винаги тези епитети се свързват с кожата на лицето. Трябва да знаете, че тези маски са много полезни и за ръцете. В случай, че ги използвате редовно, всяка седмица няма да има начин да се измъкнете от благоприятния резултат.

“Демир

krem_raceС помощта не процедурите вие ще направите кожата на ръцете си по-мека и нежна на допир. В случай, че не пренебрегвате процедурите, а ги изпълнявате често ще постигнете невероятен резултат, защото по този начин ще се стимулират защитните свойства, обновяването и възстановяването на кожата.

В маските най-често се използват съставките, като ланолин, различни масла, глицерин, витамини, растителни екстракти от лайка, алое, женшен. Водораслите се включват , като съставки в професионалните серии, които помагат за подмладяване, избелване и моделиране на кожата на ръцете.

Функциите на маска се изпълняват и от обикновения крем, който използвате всекидневно. Просто трябва да нанесете дебел слой от него върху кожата и оставите да действа 15 минути. След това премахвате с помощта на салфетка всичко, което е останало върху кожата ви. Можете да премахнете остатъците и като измиете участъка с вода, която е със стайна температура.

За да имате нежна и мека кожа на ръцете е добре да правите нощни процедури, като нанесете обилен слой крем и след това поставите целофанови ръкавици, а върху тях и памучни. На сутринта сами ще се убедите колко копринена е станала кожата на ръцете ви.

Ако правите тази процедура в присъствието на мъжа ви със сигурност той няма да може да повярва и експеримента ще му се струва доста странен.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *