Мед и лимон премахват черни точки

Всички сме запознати с лечебните свойства на меда и лимона, но малко известен факт, е че те се справят успешно с премахването на черни точки.

Черните точки, които най-често се намират на лицето се наричат комедони и всеки от нас иска да се отърве от тях, защото ни правят непривлекателни. Най-общо казано черните точки представляват запушени пори, които са пълни с мръсотия и мъртва кожа. Много често всеки от ги „стиска“ с надеждата, че те вече няма да се появят на лицето, но това е един метод, който не бива да използвате. Стискането на черните точки предизвиква други несъвършенства по кожата, така че не е препоръчително да използвате този метод.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Черните точки се появят по телата на хора от различни възрасти, така че няма как за тяхната поява да са виновни единствено хормоните по времето на пубертета. Те могат да бъдат причинени от стрес, слаба имунна система, депресия, консумация на големи количества шоколад, прием на много напитки с кофеин и алкохол. За да се премахнете черни точки от лицето си трябва да я почиствате редовно.

С помощта на мед и лимон вие успешно ще можете да отстраните черните точки от лицето си и едновременно с това кожата ви ще придобие мекота при допир. Полезните съставки в тези продукти ще се погрижат за подхранването и хидратацията на кожата на лицето, а това ще и предаде нужния блясък, за който всеки мечтае.

Използвайте тази лесна рецепта за премахване на черните точки и бъдете уверени, че ще усетите силата на тези продукти още след няколко процедури.

Нужен ви е един лимон, който ще разрежете на части през средата. Вземете едната половина на лимона и отгоре му капнете 4 капки мед. След това започнете да нанасяте върху засегнатата кожа с кръгови движения. Местата, на които има повече черни точки трябва да се наблегне, за да може те да се изчистят максимално. Приложената маска трябва да бъде оставена да действа за период от около 10-15 минути. След това лицето трябва да се измие добре с хладка вода.

scherni toschki 2

Всичко което трябва да направите да премахнете черните точки е доста просто, а продуктите, които се използват присъстват във всяка кухня. Не е нужно да харчите излишни пари за различни мазила щом под ръка имате толкова ефикасни продукти. Нищо не ви спира да изпробвате и да усетите сами положителния ефект. Черните точки вече няма да ги има, а кожата ви ще гладка и свежа. Наслаждавайте се на красотата си.

Желатин, въглен и мляко за премахване на черни точки

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Мед и лимон премахват черни точки

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *