Медени комбинирани лечебни средства за всеки

Предлагаме ви няколко рецепти с мед и орехи, които ще помогнат в преодоляването на различни болести. Ето ги и тях:

С мед:

• 1 чаена лъжичка прополис се слага в половин чаша гореща вода или мляко. Приема се 1-2 пъти на ден.

61079864• Смесвате в равни количества смлени орехи и мед, и бъркате добре. През деня трябва да приемате по 100 грама от тази смес на около 2-3 приема. Това е особено полезна смес за хората болни от туберкулоза, също така за прекалено слабите хора, за бременните, анемичните, кърмещите майки и малките деца. Полезна е и при хипертония, анемия, атеросклероза, чернодроб­ни и стомашни болести, при запек, сърдечна недос­татъчност, заболявания на бъбреците, тежка физическа и умствена преумора.

“Фигурин

• Смесете добре 250 г натурален мед и 10 г цве­тен прашец. Приема се по 1 чаена лъжичка 2-3 пъти на ден 15-20 минути преди ядене. Дръжте съда със сместа в хладилника задъл­жително в плътно затворен стъклен буркан от тъмно стъкло.

С орехи:

• Вземете чаша сушени кайсии, чаша орехи, чаша стафиди и 2 лимона с кората. Всички тези неща се смилат, смесват се и се добавя чаша и половина пчелен мед. От получената смес се приема по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 30 минути преди ядене.

• Смесете на едно място 100 мл сок от алое, половин килограм смлени орехи, 300 е мед и сока от 3-4 лимона. Приема се по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден 30 минути преди ядене. За да получите сок от алое, трябва да използвате растение, което е поне на 2 години.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *