Лечение с билки на горещи вълни. Има варианти!

Според ново проучване, китайска билкова формула има възможност да намали горещите вълни по време на менопауза.

Изследователи от университета на Хонконг установяват, че отвара от смесица от китайски билки, наречена Exd намалява горещите вълни при менопауза. По-долу даваме линк към по-подробен и интересен материал за билките против топли вълни и приливи!

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Това, което съдържа въпросното Exd е уникална комбинация от листа, стъбла и корени на шест различни лековити растения. Те преминават през специална обработка на гранули, като след това се опаковат в пакетчета за чай. В проучването, което има за цел да докаже, че билките са ефективни срещу симптомите на менопауза, са взели участие 108 жени, които са в критическа възраст и се оплакват вече от горещи вълни. Доброволките са разделени в две групи. Първата пие билковата отвара от китайски билки два пъти дневно в продължение на 12 седмици, а втората е на плацебо.

След изтичането на този период, се установява, че дамите, вземащи от отварата са с намалени показатели – горещи вълни  62%. Няма наличие за странични ефекти при приемането на китайските билки, като нарушение на бъбречната функция, черния дроб и пр. Резултатите от проучването са публикувани в The Journal of The North American Menopause Society.

klimaks

Менопаузата е естествен биологичен процес, а не заболяване. Макар че е свързана с хормонални, физически и психосоциални промени, тя не е краят на младостта и сексуалността.

Вижте и ТОВА: Билкови таблетки за горещи вълни, чайове като Фигурин, лекарства и др. средства за менопауза!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *