Методи за премахване на налепи по гърлото

Налепи по гърлото се премахват успешно с прополис, пчелен мед и сода за хляб, така че се доверете на тези продукти и се отървете от неразположението, което причиняват.

Болките в гърлото са характерни най-вече за зимния сезон, но те са често срещани и през есента, защото времето е доста променливо и изстиваме много бързо. Налепи по гърлото се появяват точно при настинки и те затрудняват дишането. Освен това пречат на храненето ни, защото при консумация на храна изпитваме болка. Тези налепи по гърлото можете лесно да отстраните с продуктите, които изброихме по-горе, а сега ще ви представим как точно трябва да се прилагат те.nalepi po gurloto

Ще ви покажем 3 рецепти, които да използвате за премахването на налепи по гърлото, като едната е с мед, втората с прополис, а трета със сода за хляб. Всяка една от тях е ефикасна и решението коя точно ще използвате оставяме на вас.

Отстраняване на налепи по гърлото с прополис – оставете парче прополис на хладно, като най-лесно ще ви е да го съхраните в хладилника до неговата пълна готовност. След втвърдяването му го извадете и го начупете на малки парченца в бурканче от детска храна например. Напълнете до горе бурканчето, в което сте поставили прополиса с ракия. Когато прополисът или така наречения пчелен клей се разтвори напълно лекът е готов за употреба. Натопете в получената смес малък памучен тампон и намажете гърлото. Процедурата никак не е приятна, но пък за сметка на това е доста ефикасна и само за няколко дена от налепите няма има никаква следа.

Демир бозан билки за бъбреци

Сода за хляб за отстраняване на налепи по гърлото – тази процедура също не е много приятна, но ефекта от нея е гарантиран. Поставете на показалеца на ръката си малко сода хляб и намажете гърлото. За кратко време се въздържайте да пиете каквито и да е течности и да консумирате храна.

Отстраняване на налепи по гърлото с пчелен мед – този метод се изпълнява лесно и може да бъде прилаган на деца. Вземете подходящо парче плат и върху него разстелете слой от мед. Количеството мед, което препоръчваме да използвате е 1 супена лъжица, тя е достатъчна. Поставете на гърлото и отгоре сложете найлон. Направете компрес, който да се задържи здраво върху гърлото, защото трябва да останете с него през цялата нощ. На сутринта сваляте компреса и измивате с топла вода мястото.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Методи за премахване на налепи по гърлото

    • Благодарим ви, Йорданка Панайотова! Ще ви бъдем благодарни (на вас и на всички останали), ако споделите с нас и други начини за премахване на налепи в гърлото! Така ще бъдем по-полезни на читателите заедно!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *